Gastouderbureau Roodkapje

Recht op kinderopvangtoeslag

Wilt u weten of u ook recht heeft op toeslag voor kinderopvang?

In het schema hier onder ziet u meteen of u ook in aanmerking komt voor toeslag als bijdrage voor de kosten van kinderopvang:

 


 

De grens van 12 jaar is niet het exacte criterium. Volgens de wet heeft u recht op kinderopvangtoeslag tot de 1e dag van de maand waarin het kind naar het voortgezet onderwijs gaat. Voor zittenblijvers kunt u dus langer recht hebben op toeslag. Voor kinderen die een klas hebben overgeslagen kan de toeslag dus al vervallen als ze nog maar 11 zijn. Het gaat dus om de maand waarin het kind naar de middelbare school gaat. De leeftijd van het kind is dan niet van belang. 

Bent u student of bent u momenteel met een re-integratietraject bezig? Ook dan heeft u recht op kinderopvangtoeslag.
Download hier het deel uit de toeslagenbrochure van de belastingdienst dat over kinderopvangtoeslag gaat.


Indien u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, dan kan een van onze consulenten eenvoudig berekenen wat uw voordeel is. Neem contact op met info@gastouderbureauroodkapje.nl of bel 0497-381345.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag? Ook dan kunnen onze consulenten u daarbij helpen. Wilt u het graag zelf doen, maar wilt u extra informatie, kijk dan eens op het kennisnetwerk belastingen en toeslagen.