Gastouderbureau Roodkapje

Belastingdienst / Juridisch

Kinderopvangtoeslag. Het komt soms voor dat een beschikking niet klopt. Of dat de belastingdienst de toeslag op nihil zet. Dan blijkt dat de discussie met de belastingdienst nog niet zo simpel is.. De belastingdienst hanteert strenge regels omtrent informatievoorziening en termijnen waaraan u zich moet houden.

Als u er zelf niet uitkomt, is hulp van een specialist gewenst. Onze toeslagjurist, mw. Willeke Ruwe, weet precies van de hoed en de rand en helpt u graag verder. 
Eventueel voeren wij bezwaar- en beroepsprocedures voor u, zelfs tot aan de Raad van State, als dat nodig is.

Voor vraagouders van Roodkapje nagenoeg gratis, voor anderen hanteren wij een billijk tarief. Vraag vrijblijvend informatie aan of bel 0497-381345. 


WAT KUNNEN WIJ BETEKENEN?

Wij kijken kosteloos voor u na of de berekening kinderopvang klopt. Indien de berekening niet klopt, kunnen wij namens u bezwaar instellen. Hiervoor vragen wij een eigen bijdrage van € 35,00. Deze eigen bijdrage is natuurlijk niet kostendekkend. Daarom vragen wij als beroepsmatig rechtsbijstandverlener aan de Belastingdienst/Toeslagen om de proceskosten te vergoeden. De Belastingdienst/Toeslagen is daar in beginsel toe verplicht indien het bezwaar gegrond verklaard wordt en het aan de Belastingdienst/Toeslagen te wijten is geweest dat in eerste instantie een onjuiste beschikking is afgegeven.

Deze door de Belastingdienst/Toeslagen uit te keren proceskostenvergoeding wordt beschouwd als uw bijdrage in de kosten, waardoor wij u geen aanvullende kosten in rekening hoeven te brengen. Indien het bezwaar ongegrond verklaard wordt of de Belastingdienst/Toeslagen om andere redenen niet overgaat tot het uitkeren van een proceskostenvergoeding, brengen wij u aanvullende kosten in rekening. Hierover maken wij op voorhand afspraken met u.

Indien de bezwaartermijn inmiddels is verlopen kunnen wij u wellicht toch helpen. Immers, tot vijf jaar na het betreffende toeslagjaar is het mogelijk om een herzieningsverzoek in te dienen bij de Belastingdienst/Toeslagen. Op basis van de meegestuurde gegevens verzoeken wij de Belastingdienst/Toeslagen dan de kinderopvangtoeslag te herzien. Normaal gesproken worden deze verzoeken gehonoreerd, er staat echter geen kostenvergoeding tegenover. Voor herzieningsverzoeken geldt dat wij u een bedrag van € 150,00 in rekening brengen.

 

 

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, reclame- en analysepartners. Zie voor details het privacy beleid.
Akkoord