Gastouderbureau Roodkapje

Cursusoverzicht

Gastouderbureau Roodkapje organiseert workshops en thema-avonden die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Voor vraagouders, gastouders, maar ook als u geen klant bent bij Roodkapje, maar wel interesse heeft om aanwezig te zijn bij een workshops bent u van harte welkom!  

Op deze pagina ziet u een overzicht van al onze workshops. Alle workshops zijn gratis, wel vragen wij u om u even aan te melden. Dat kan eenvoudig via onderstaande buttons. Let op: het invullen van uw BSN-nummer is niet verplicht of noodzakelijk voor een juiste aanmelding.

Heeft u, als niet-gastouder zijnde, interesse in een cursus EHBO voor kinderen zonder certificaat kijk dan naar de mogelijkheden bij Stichting EHAK voor het actuele cursusaanbod

27 Pedagogische kwaliteitsboom Kiki

Let op! Deze cursus duurt een hele dag (van 09.30 tot 16.00 uur) en kost 100 euro per persoon. Lunch is inbegrepen! Iedereen mag deelnemen, er is geen vooropleiding (via KIKI) nodig om deel te mogen nemen. 

Kinderopvang en de manier waarop er naar wordt gekeken veranderd in rap tempo. Ontwikkeling van kinderen staat meer centraal en kinderopvang is niet alleen maar opvang, het is een vak. Dit is vastgelegd in de nieuwe wet IKK die op 1 januari 2018 van kracht wordt. Allemaal maatregelen die de kwaliteit van de kinderopvang verbeteren en ondersteunen. Deze kwaliteit verbetering zal zich de komende jaren ook richting de gastouderopvang gaan bewegen. Hoe fijn om daar nu vast op in te spelen! Want ook de GGD controleert gastouders op dezelfde manier als een kinderopvangorganisatie.

Één van de maatregelen uit de IKK is het concreet beschrijven op welke wijze er inhoud wordt gegeven aan het werken aan de vier pedagogische basisdoelen. Wat doen gastouders nou eigenlijk. KIKI Training & Coaching ondersteunt en helpt gastouders in het maken van een concreet werkplan, gebaseerd op het pedagogisch beleidsplan van de organisatie. In een heldere en praktische workshop leren de gastouders hun eigen handelen concreet te maken. Deze concrete handelingen worden zichtbaar gemaakt door de 'kwaliteitsboom' in te vullen per gastouder. De kwaliteitsboom is op A0 formaat en kan bij elke gastouder worden opgehangen. Het heeft twee belangrijke voordelen om dit te doen:

  1. Gastouders zijn betrokken en mede verantwoordelijk en dragen op deze manier de visie uit van de organisatie.

     

  2. Ouders en GGD inspecteurs zien direct op welke wijze de gastouder concreet werkt aan de vier pedagogische basisdoelen.

     

Een training als 'de kwaliteitsboom' geeft gastouders de mogelijkheid om te excelleren. Om concreet te laten zien wat ze in hun mars hebben. Want de cruciale factor is de kwaliteit van de interactie tussen kind en gastouder (Starting Strong, 2012).

Locatie Adres Datum Van - tot Aantal Cursusleider

31-12-2099 00:00 - 00:00 vol

 

 

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, reclame- en analysepartners. Zie voor details het privacy beleid.
Akkoord