Gastouderbureau Roodkapje

Cursusoverzicht

Gastouderbureau Roodkapje organiseert workshops en thema-avonden die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Voor vraagouders, gastouders, maar ook als u geen klant bent bij Roodkapje, maar wel interesse heeft om aanwezig te zijn bij een workshops bent u van harte welkom!  

Op deze pagina ziet u een overzicht van al onze workshops. Alle workshops zijn gratis, wel vragen wij u om u even aan te melden. Dat kan eenvoudig via onderstaande buttons. Let op: het invullen van uw BSN-nummer is niet verplicht of noodzakelijk voor een juiste aanmelding.

Heeft u, als niet-gastouder zijnde, interesse in een cursus EHBO voor kinderen zonder certificaat kijk dan naar de mogelijkheden bij Stichting EHAK voor het actuele cursusaanbod

04 Niet Pratende Peuter ism Kentalis

Voor de regio Zoetermeer heeft Kentalis de avond "De niet pratende peuter" en "De TOS beleving" samengevoegd tot 1 cursus. U schrijft niet alleen in voor 1 april maar ook voor de tweede avond op 15 april 2019. 

De niet pratende peuter:

Tijdens deze workshop wordt de normale spraak- en taalontwikkeling besproken. Daarnaast wordt uitleg gegeven over taalontwikkelingsstoornissen. Hoe kunt u deze herkennen? Vervolgens worden een aantal handvatten en tips gegeven om de spraak- en taalontwikkeling van het jonge kind te stimuleren.

Dit alles gebeurt middels een stukje theorie, maar ook interactief door korte opdrachten en filmpjes. Daarnaast is er de mogelijkheid om samen in gesprek te gaan en vragen te stellen. 

De TOS beleving (Taal Ontwikkeling Stoornis):

In deze thema avond wordt stilgestaan bij wat is een TOS (TaalOntwikkelingsStoornis) en wat betekent dit voor het kind en de (gast)ouder(s) van dit kind. Wat is het effect op (gast)ouderschap. Wat kan hen daarbij helpen? Waar lopen ze tegenaan? Waar is die hulp te vinden?

Tijdens deze bijeenkomst wordt u, door een mix van beelden, uitleg en delen van ervaringen, meegenomen in de wereld van ouders die te maken hebben met een kind met een TOS. 

Locatie Adres Datum Van - tot Aantal Cursusleider
Zorg Onderwijs Centrum Kentalis Meerzichtlaan 300-302
2716 NR Zoetermeer
01-04-2019 19:30 - 21:30 9/15 Jos├ę Bentvelzen Inschrijven Inschrijven met introducé

 

 

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, reclame- en analysepartners. Zie voor details het privacy beleid.
Akkoord