Gastouderbureau Roodkapje

Cursusoverzicht

Gastouderbureau Roodkapje organiseert workshops en thema-avonden die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Voor vraagouders, gastouders, maar ook als u geen klant bent bij Roodkapje, maar wel interesse heeft om aanwezig te zijn bij een workshops bent u van harte welkom!  

Op deze pagina ziet u een overzicht van al onze workshops. Alle workshops zijn gratis, wel vragen wij u om u even aan te melden. Dat kan eenvoudig via onderstaande buttons. Let op: het invullen van uw BSN-nummer is niet verplicht of noodzakelijk voor een juiste aanmelding.

Heeft u, als niet-gastouder zijnde, interesse in een cursus EHBO voor kinderen zonder certificaat kijk dan naar de mogelijkheden bij Stichting EHAK voor het actuele cursusaanbod

16 Kind en Echtscheiding

Jaarlijks komen er tienduizenden kinderen in aanraking met de echtscheiding van hun ouders.

Voor kinderen heeft een scheiding enorm veel impact op hun hele leven. Hun hele wereld staat op z’n kop. Ze krijgen te maken met twee huizen, soms een verandering van school, ruzies tussen hun ouders, mogelijke nieuwe partners en eventueel stiefzusjes en broertjes. Alle kinderen die dit meemaken hebben hier last van. De één laat het wat meer merken dan de ander, maar een scheiding heeft erg veel invloed.

Wij zijn van mening dat niet alleen kinderen hierbij begeleiding nodig hebben, maar dat er ook een stukje bewustwording voor volwassenen van belang is. Bijvoorbeeld over wat voor invloed hun eigen gedrag heeft op de kinderen ten tijden van een scheiding, maar ook hoe ga je met andermans kinderen om die thuis een scheiding meemaken en wat kun je voor hen doen?

Deze avond wordt er onder andere aandacht besteed aan: 

- de betekenis/impact van een scheiding voor een kind (verschillende leeftijdsfasen);
- veel voorkomende problemen bij kinderen van gescheiden ouders;
- wat een kind tijdens en na een scheiding nodig heeft van zijn ouders en van anderen om zich    heen;
- nieuwe partners/stiefouderschap;
- communicatie tussen gescheiden ouders;
- informatieverstrekking naar gescheiden ouders. 

Locatie Adres Datum Van - tot Aantal Cursusleider

31-12-2099 00:00 - 00:00 vol Op dit moment zijn er nog geen cursussen voor dit thema gepland.

 

 

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, reclame- en analysepartners. Zie voor details het privacy beleid.
Akkoord