Gastouderbureau Roodkapje

Cursusoverzicht

Gastouderbureau Roodkapje organiseert workshops en thema-avonden die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Voor vraagouders, gastouders, maar ook als u geen klant bent bij Roodkapje, maar wel interesse heeft om aanwezig te zijn bij een workshops bent u van harte welkom!  

Op deze pagina ziet u een overzicht van al onze workshops. Alle workshops zijn gratis, wel vragen wij u om u even aan te melden. Dat kan eenvoudig via onderstaande buttons. Let op: het invullen van uw BSN-nummer is niet verplicht of noodzakelijk voor een juiste aanmelding.

Heeft u, als niet-gastouder zijnde, interesse in een cursus EHBO voor kinderen zonder certificaat kijk dan naar de mogelijkheden bij Stichting EHAK voor het actuele cursusaanbod

26 Baby/Kindgebaar

Communiceren met het kind, als praten nog niet lukt.

Kan een kind nog niet praten? Is een peuter gefrustreed omdat hij niet uit zijn woorden komt? Wilt u meer interactie met de baby's die u opvangt? Dan bieden gebaren van Baby- en kindergebaar uitkomst. Hoe handig zou het zijn als een kind met zijn handjes kan duidelijk maken dat hij nog een boteham wil, een schone luier nodig heeft of graag met de blokken wil spelen? Dan bieden baby- en kindergebaren uitkomst.

Kleine kinderen willen graag van alles aan u vertellen. Praten lukt nog niet, hoe kunnen ze er dan voor zorgen dat u hen begrijpt? Door middel van gebarentaal. De motoriek van de handjes is al op hele jonge leeftijd (vanaf 8 maanden) ontwikkelt, terwijl de fijne motoriek waar het praten onder valt, pas veel later komt. Door uw gesproken taal te ondersteunen met gebaren geeft u een kind als baby de mogelijkheid om met u de communiceren. Handig en leuk!

In deze workshop leert een docente babygebaren u alles over baby- en kindergebaren. Naast de theorie bekijkt u filmpjes en krijgt u handige tips. U leert uiteraard ook een 25-tal gebaren, aan de hand van een dagschema uit de kinderopvang. U gaat met genoeg inspiratie naar huis om direct met uw (gast)kinderen te kunnen gaan gebaren. 

 

Locatie Adres Datum Van - tot Aantal Cursusleider

31-12-2099 19:00 - 21:00 vol Op dit moment zijn er geen avonden gepland.

 

 

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, reclame- en analysepartners. Zie voor details het privacy beleid.
Akkoord