Gastouderbureau Roodkapje

Cursusoverzicht

Gastouderbureau Roodkapje organiseert workshops en thema-avonden die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Voor vraagouders, gastouders, maar ook als u geen klant bent bij Roodkapje, maar wel interesse heeft om aanwezig te zijn bij een workshops bent u van harte welkom!  

Op deze pagina ziet u een overzicht van al onze workshops. Alle workshops zijn gratis, wel vragen wij u om u even aan te melden. Dat kan eenvoudig via onderstaande buttons. Let op: het invullen van uw BSN-nummer is niet verplicht of noodzakelijk voor een juiste aanmelding.

Heeft u, als niet-gastouder zijnde, interesse in een cursus EHBO voor kinderen zonder certificaat kijk dan naar de mogelijkheden bij Stichting EHAK voor het actuele cursusaanbod

09 VVE-programma KIKI

Hoe mooi zou het zijn als iedere gastouder die zich verder wil ontwikkelen in haar vak en deze kans ook krijgt?

Wat zou het voor de opvangkinderen betekenen als de gastouders hen vervolgens met KIKI vertrouwen geeft, gevoel van veiligheid geeft en stimuleert in de ontwikkeling?

Ieder kind is uniek en heeft zijn/haar eigen kansen voor zich liggen. Met het Vroeg en Voorschools (VVE) programma KIKI worden die kansen spelenderwijs gecreëerd, gezien en benut.

VVE KIKI ontwikkeld voor en door gastouders is een programma dat kinderen vanaf 0 jaar aan de hand meeneemt en stimuleert in diverse vaardigheden zoals o.a. taalontwikkeling, rekenprikkels, motorische en sociale vaardigheden. Het is bijzonder divers. Beer Kiki komt bij de gastouder thuis wonen en maakt met de kinderen alle avonturen mee. Met behulp van Beer Kiki wordt ook een nieuw thema geïntroduceerd en worden activiteiten uitgevoerd. Al snel zal de gastouder merken dat Beer Kiki vertrouwen biedt aan de kinderen en kan helpen bij de sociaal- emotionele ontwikkeling van het kind. De toepasbaarheid van KIKI is heel laagdrempelig en er is veel ruimte voor eigen interpretatie. KIKI is opgenomen in de databank van het NJI als methodiek voor gastouders.

 

Om nog meer te leren over het gebruik en de toepasbaarheid van dit programma is er de VVE KIKI training voor gastouders. Tijdens deze 10 trainingen ontwikkelt de gastouder zich tot een "gecertificeerd VVE KIKI  gastouder". Zij leert veel over zichzelf als gastouder en zij leert hoe het programma in te zetten is. Er wordt dieper in gegaan op de communicatie met ouders nog veel meer waar de gastouder mee te maken heeft in haar vak. Deze trainingen zijn een ware toevoeging in de ontwikkeling van de gastouders en voor de professionalisering van de  Gastouderopvang. 

Voor meer informatie en actuele trainingen kunt u kijken op de site www.kiki-s.nl,

Locatie Adres Datum Van - tot Aantal Cursusleider

31-12-2099 00:00 - 00:00 vol Kijk voor informatie op www.kiki-s.nl/agenda

 

 

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, reclame- en analysepartners. Zie voor details het privacy beleid.
Akkoord