Gastouderbureau Roodkapje

Cursusoverzicht

Gastouderbureau Roodkapje organiseert workshops en thema-avonden die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Voor vraagouders, gastouders, maar ook als u geen klant bent bij Roodkapje, maar wel interesse heeft om aanwezig te zijn bij een workshops bent u van harte welkom!  

Op deze pagina ziet u een overzicht van al onze workshops. Alle workshops zijn gratis, wel vragen wij u om u even aan te melden. Dat kan eenvoudig via onderstaande buttons. Let op: het invullen van uw BSN-nummer is niet verplicht of noodzakelijk voor een juiste aanmelding.

Heeft u, als niet-gastouder zijnde, interesse in een cursus EHBO voor kinderen zonder certificaat kijk dan naar de mogelijkheden bij Stichting EHAK voor het actuele cursusaanbod

31 Ontspannen Opvoeden

In de huidige maatschappij is het steeds drukker en wordt er steeds meer van kinderen verwacht. Iedereen herkent wel de volle agenda’s en verwachtingen die gesteld worden. Daarnaast zijn er verschillende kinderen die last hebben van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn of slecht slapen. Als opvoeder kun je er soms je vinger niet op leggen. De drukke agenda’s en daarbij komende gedachten zorgen dat kinderen sneller last hebben van een vol hoofd. Er is minder ruimte voor nieuwe dingen, en de dagelijkse taken kunnen moeite kosten.

Overprikkeling, stress en spanning liggen op de loer. Hoe kunnen we kinderen leren om tot rust en ontspanning te komen? En welke bijdrage kun jij als opvoeder leveren? Tijdens een introductiebijeenkomst van 1,5 uur verteld Wendy Coppelmans, Pedagoog, ons hoe overprikkeling bij kinderen werkt. We gaan dieper in op een stukje karaktereigenschappen die mede bepalen hoe je (als kind) omgaat met prikkels. Daarnaast ontvang je enkele praktische tips om een ontspannen opvoeding te realiseren. Deze introductiebijeenkomst vormt een basis, tijdens de gehele workshop wordt dieper ingegaan op de onderwerpen: overprikkeling, spanning en stress.

Locatie Adres Datum Van - tot Aantal Cursusleider

31-12-2099 19:30 - 21:00 vol Op dit moment zijn er geen avonden gepland

 

 

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, reclame- en analysepartners. Zie voor details het privacy beleid.
Akkoord