Gastouderbureau Roodkapje

Gastouderopvang: wat is dat precies


Wat zijn gastouders en hoe werk gastouderopvang? Een gastouder is iemand die op professionele wijze en tegen betaling de opvang van uw kinderen verzorgt. Deze opvang kan in uw eigen woning, of bij de gastouder thuis plaats vinden. Maar in alle gevallen kiest u dus voor kleinschalige en huiselijke opvang; dit is voor de kinderen fijn en vertrouwd, ze krijgen zo de aandacht  die zo nodig hebben. Opvang door gastouders is persoonlijk, flexibel en meestal in de buurt. 

Een gastouder kan uw buurvrouw zijn, maar ook familie van de kinderen...of ' gewoon' iemand anders. De opvang vindt plaats op tijden u daar behoeft aan heeft. Meestal zal dat zijn tijdens de uren dat u op uw werk bent: op vaste tijden overdag. Maar een groot voordeel van een gastouder is dat opvang ook op onregelmatige tijden, zelfs 's nachts of in het weekend, mogelijk kan zijn. Vanzelfsprekend overlegt u samen met uw gastouder wanneer u opvang nodig heeft. En anders dan bij een kinderdagverblijf betaalt u de opvang per uur i.p.v. per dagdeel.

Iedere gastouder van Roodkapje is gecertificeerd en geregistreerd volgens de door de overheid bepaalde deskundigheidseisen. 
Een gastouder heeft immers een mooie, maar vooral ook verantwoordelijke taak: zij neemt de zorg van andermans (uw) kinderen op zich. Eén van die eisen is dat de gastouder gekwalificeerd is om op professionele wijze kinderen op te vangen en dat de opvangplek veilig en gezond is. In de praktijk betekent dit:

Zodra u kiest voor een gastouder van Roodkapje kunt u van de overheid een bijdrage in de kosten krijgen, de kinderopvangtoeslag. Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag? Leest u dan hier de voorwaarden, of neem contact met ons op. Indien wenselijk kunt u een vrijblijvende afspraak maken met een consulent in uw regio. Zij kan aan de hand van uw gegevens een berekening maken, zodat u precies weet wat de opvangkosten zullen zijn.


WAT DOET HET GASTOUDERBUREAU?

Het gastouderbureau begeleidt de gastouder bij haar taak en zorgt ervoor dat ze blijft voldoen aan de overheidseisen voor gastouderopvang. De consulent bezoekt minimaal 2x per jaar de opvanglocatie en controleert deze op veiligheid en gezondheid. Wij verzorgen en controleren de registratie in het LRKP en zien erop toe dat de benodigde papieren, zoals EHBO-diploma en verklaring omtrent gedrag, up to date zijn. 

Maar wij zijn er natuurlijk ook voor u als vraagouder. Heldere communicatie, duidelijke afspraken en deskundige hulp staan bovenaan als het gaat bemiddeling tussen gastouders en vraagouders. Wij zijn een groot gastouderbureau met kleine vestigingen en consulenten door heel Nederland. Er is dus altijd wel een consulent in uw regio: één vast aanspreekpunt voor al uw vragen. Zij zijn allemaal deskundige professionals op het gebied van gastouderopvang, pedagogiek en kinderopvangtoeslag en kunnen u waar nodig begeleiden en adviseren. Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig bij het aanvragen/wijzigen van de kinderopvangtoeslag? Uw consulent doet dit graag samen met, of voor u. 

Maar laat u vooral niet afschrikken door de nodige administratie: in ons online administratiesysteem kunt u heel eenvoudig, via website of app, direct wijzigingen in de opvanggegevens doorgeven, de ingevulde urenregistratie accorderen, de jaaropgave ophalen en uw persoonlijke gegevens wijzigen. In één oogopslag uw administratie opvragen en bijwerken, hoe makkelijk kan het zijn.

Naast een pedagogische helpdesk voor gastouders en vraagouders hebben wij ook een team van juridische en financiële experts in huis om u te adviseren en waar nodig te ondersteunen door bijvoorbeeld het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures. De belastingdienst heeft Roodkapje namelijk erkend als officieel Dienstverlener voor de kinderopvangtoeslag. Hierdoor hebben wij een korte lijn met de belastingdienst en de afdeling kinderopvangtoeslag. Mochten wij er onverhoopt toch niet uitkomen met de belastingdienst dan kunnen wij terugvallen op een nauwe samenwerking met professionele toeslagjuristen.

Als gastouderbureau worden wij jaarlijks gecontroleerd door de GGD. Jaar op jaar wordt telkens weer ieder vestiging voorzien van het kwaliteitskeurmerk en voldoen ze aan de strenge eisen voor de gastouderopvang. Een fijn gevoel: het gaat immers om uw dierbaarste bezit!  

Meer redenen waarom ouders kiezen voor Roodkapje....


IN HET KORT:

Opvang via Gastouderbureau Roodkapje is...

  • kleinschalig, persoonlijk & vertrouwd
  • flexibel en goedkoper dan een kinderdagverblijf of BSO
  • altijd onder begeleiding van uw persoonlijke, deskundige consulent
  • betrouwbare, duidelijke  en volledige dienstverlening

Onze vraagouders...

  • krijgen hulp bij het aanvragen en wijzigen van de kinderopvangtoeslag 
  • worden uitgenodigd voor gratis interessante workshops: kind & emotie, kind & echtscheiding, omgaan met autisme, wat is hoogsensitiveit, etc.
  • zijn verzekerd van veilige opvang door professionele gastouders
  • krijgen een persoonlijke consulent die jaarlijks de opvang met hen evalueert
  • Ontvangen extra informatie in de vorm van workshops & nieuwsbrieven 
 

 

 

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, reclame- en analysepartners. Zie voor details het privacy beleid.
Akkoord