top of page

De 8 voordelen van gastouderopvang

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021


Waarom zou je gastouderopvang verkiezen boven reguliere kinderopvang? Gastouderopvang heeft een paar belangrijke voordelen ten opzichte van andere vormen van kinderopvang die we graag met je delen vandaag.


Kleinschalig en huiselijk


Gastouderopvang vindt plaats in een 'thuissituatie': bij de gastouder thuis of in jullie eigen woning. Er zijn nooit meer dan 6 kinderen tegelijk. Daardoor is het rustig, maar kan jouw kind zich ook sociaal ontwikkelen.


Vertrouwd en persoonlijk


Als vraagouder kies je voor een gastouder die past bij jouw kind en jullie gezinssituatie. Geen wisselende leidsters maar een vertrouwd gezicht. Ook kan gastouderopvang zich beter aanpassen aan jouw wensen en behoeften.


Opvang op maat


Door de kleinschaligheid van de opvang kan de gastouder beter inspelen op de ontwikkeling van jouw kind. Hij of zij krijgt meer 1-op-1 aandacht van één vaste verzorger.


Professionele kinderopvang


Alle gastouders van Roodkapje zijn gecertificeerd en staan geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang en in het Personenregister Kinderopvang. Daarmee is onze gastouderopvang via Roodkapje een officiële vorm van kinderopvang, waardoor je als ouder (mits je aan de voorwaarden voldoet) recht op kinderopvangtoeslag.


Veiligheid boven alles


Minimaal twee keer per jaar bezoekt onze consulente de opvanglocatie van jouw kind. Zij zal dan onder andere kijken of de opvanglocatie voldoet aan alle wettelijke eisen omtrent veiligheid en hygiëne.


Beter voor de ontwikkeling


Kinderen voelen zich meer op hun gemak bij een gastouder dan bij een kinderdagverblijf. De groep is kleiner, er is veel minder herrie, en ze krijgen een meer persoonlijke en directe benadering van de gastouder. Dat betekent minder stress en een betere ontwikkeling.Flexibel


In overleg met je gastouder maak je eenvoudig afspraken over flexibele opvangtijden, opvang in de avond of in het weekend, en zelfs eventueel mee eten bij de gastouder. Ideaal voor als je wisselende diensten hebt.


Voordeliger


Bij een gastouder betaal je niet per dag(deel), maar gewoon per uur. Het gemiddelde uurtarief ligt tussen de € 4,50 en € 6,50. Bovendien kun je een tegemoetkoming in de opvangkosten krijgen in de vorm van kinderopvangtoeslag.


Ben jij ook al overtuigd van de voordelen van gastouderopvang? Meld je dan nu aan als vraagouder of gastouder!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page