top of page

De leukste knutseltips voor Sinterklaas!

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021De leukste maand van het jaar komt er weer aan! Traditiegetrouw komt Sinterklaas weer langs op 5 december, maar de voorpret begint al eerder. Je kunt nu al leuke dingetjes knutselen die leuk zijn om je huis mee te versieren. Of nog beter: gezellig knutselen samen met je oppaskinderen zodat ze iets leuks hebben om de ouders te laten zien ‘s avonds! Met deze knutseltips kun je aan de slag. 


Tip 1: de mijter van de Sint

Wanneer iedereen in huis een mijter draagt krijg je vanzelf dat Sinterklaasgevoel! Knip uit rood karton een mijter en gebruik geel papier om het kruis aan de voorkant te maken. Je kunt twee stroken gebruiken, of gewoon één stuk geel papier. Van rood karton maak je een band die om het hoofd van de kinderen past. Meet de band van tevoren af en maak hem dicht met een nietje. Plak het kruis op het rode karton, maak deze vast aan de band en klaas is Kees… uhh, Piet! 


Knutselbenodigdheden: gekleurd karton (rood), gekleurd papier (geel), 


Tip 2: een Sinterklaashand

Leuk voor alle leeftijden: een hand van Sinterklaas. Maak een hand nat met witte verf en druk die goed af op een vel gekleurd papier. Versier de hand verder met een stukje manchetmouw, gemaakt van een taartkleedje, of een ring met een edelsteen-sticker. Ook kun je het vel papier naar hartenwens versieren: denk aan plakfiguurtjes, stickers, of eigen tekeningen. 


Knutselbenodigdheden: gekleurd papier, witte verf, taartkleedje, edelsteensticker (te koop bij o.a. Hema en Zeeman).Tip 3: Pakjespiet

Van een oude doos vaatwastabletten (of iets van vergelijkbaar formaat) kun je een leuk Pietje maken! Bekleed de doos met sitspapier en maak van het crêpepapier een mutsje dat je ruim op de doos plakt. Je kunt het Pietje verder versieren met muizentrapjes voor armen en benen, een riempje, kraag (van een taartkleedje), handen en voeten, een veer, en plakfiguurtjes (voor bijvoorbeeld het gezicht). 


Knutselbenodigdheden: lege doos vaatwastabletten, sitspapier, crêpepapier, papierrepen, taartkleedje, gekleurd papier, plakfiguurtjes.


Tip 4: Pakjesboot

Met een Pakjesboot kun je die lege eierdozen mooi hergebruiken! Gebruik het deksel van de eierdoos als de romp van de boot en een lege rol keukenrol als schoorsteen. Verf die allebei in leuke kleurtjes en bevestig de schoorsteen in het midden van het deksel. Ondertussen kun je vlaggetjes uitknippen en die aan twee stukjes touw vastmaken. Maak die aan beide zijdes van de eierdoos vast en vervolgens aan de schoorsteen. Je kunt de boot verder versieren, bijvoorbeeld met watten als rook. 


Knutselbenodigdheden: eierdoos, rol keukenrol, touw, gekleurd papier, verf, kwasten. 


Tip 5: Huisjes op het raam

Deze laatste tip is vooral leuk om jouw huis alvast in Sinterklaasstemming te brengen. Van plakfolie kun je mooie grachtenpanden uitknippen en die op je ramen plakken. Je kunt ook krijtstift gebruiken om iets op je raam te tekenen. Laat je creativiteit de vrije loop en bezorg je oppaskinderen een hele leuke tijd!


Knutselbenodigdheden: plakfolie of krijtstift


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page