top of page

Definitieve berekening Kinderopvangtoeslag 2018

De afdeling toeslagen van de Belastingdienst stuurt momenteel brieven m.b.t. het definitief berekenen van de kinderopvangtoeslag 2018.


Bij de definitieve berekening van de kinderopvangtoeslag (hierna KOT) over 2018, gebruiken ze de gegevens uit onze jaaropgaven die wij jaarlijks in februari naar de Belastingdienst sturen.


Als de aanvraag KOT 2018 van u hiervan afwijkt, dus bijvoorbeeld als u meerdere kinderopvanginstellingen heeft gehad in 2018, krijgt u misschien van de belastingdienst een brief met kenmerk TGK18 (plus een letter of cijfer). Ook klanten waarover wij geen jaaropgave hebben gestuurd krijgen deze brief.

U dient hier altijd op reageren door het bijgesloten formulier en kopieën van de gevraagde bewijsstukken terug te sturen. Doet u dit niet? Dan kunnen ze misschien niet beoordelen of u recht heeft op de toeslag. U krijgt dan een verzoek de ontvangen toeslag terug te betalen.


Het formulier bestaat uit 2 gedeeltes:

Het eerste gedeelte betreft de vraag of u per SMS of telefonisch benaderd wilt worden door Belastingdienst Toeslagen. Het is verstandig deze vraag met JA te beantwoorden en uw mobiele telefoonnummer door te geven.


Het tweede gedeelte betreft de kinderopvang van 2018 waar u gebruik van heeft gemaakt.

  • Vul bij vraag 6 in of u gebruik heeft gemaakt van kinderopvang. Kruis het vakje JA aan;

  • Bij vraag 7 staan uw kinderen al aangegeven en ook de gastouder of kinderopvang waar u gebruik van heeft gemaakt in 2018 staat hier aangegeven. Controleert u goed of het LRK nummer klopt en de gegevens van de opvang;

  • Vul alleen de gegevens in waar ruimte is om iets in te vullen;

  • Geef alle kosten aan die u gehad heeft in 2018;

  • Geef duidelijk aan welke periodes het betrof, houdt hierbij rekening met wisseling van LRK nummers;

  • Stuur vervolgens het formulier terug samen met de betreffende jaaropgaven. LET OP: u dient alle jaaropgaven mee te sturen.

Lukt het u niet om de gegevens op tijd, dus vóór 20 juni 2019, terug te sturen neem dan contact op met de Belastingtelefoon op 0800-0543 en vraag uitstel aan.
Wat kan Roodkapje hierin voor u doen?

Mocht u graag hulp willen bij het invullen van deze brief kunt u deze inscannen en mailen naar info@gastouderbureauroodkapje.nl. Onze collega's van de betreffende afdeling zullen u dan verder helpen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page