top of page

Gastouder Kim aan het woord

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021

Kim Rondeel uit Made is al 8 jaar gastouder bij Roodkapje. Na lange tijd werkzaam te zijn geweest in een kinderdagverblijf besloot ze dat het tijd was voor een nieuwe stap. Als gastouder heeft ze nog steeds te maken met kinderen van verschillende leeftijden, maar kan ze deze meer aandacht geven. Ze vertelt je graag over haar ervaring als gastouder en haar ervaring met Roodkapje.Meer tijd voor persoonlijke aandacht

“Van werken met kinderen word ik blij”, begint Kim te vertellen. “Ik heb altijd met veel plezier in de kinderopvang gewerkt. Toen het even wat slechter ging in deze sector besloot ik zelf iets te ondernemen zodat ik mijn werk kon blijven doen. Zo kwam ik bij gastouderschap uit. Vanuit mijn werk was ik al bekend met deze vorm van kinderopvang, en dat leek me wel wat. Ik ben gaan googlen en kwam zo bij Gastouderbureau Roodkapje uit.”


Kim ontvangt wekelijks tien verschillende kinderen, verspreid over vier dagen. Per dag ontvangt ze vier à vijf kinderen. “Sinds twee jaar vang ik vier in plaats van vijf dagen kinderen op”, legt ze uit. “Je maakt veel uren, dat is soms best pittig. Ik wil dit werk blijven doen zo lang ik kan! De extra dag die ik nu heb gebruik ik voor de administratie. Je hebt als gastouder toch je eigen bedrijf.”


Voordelen gastouderopvang

Één van de voordelen van gastouderschap is volgens Kim dat je minder gebonden bent aan een strakke tijdsplanning. “Wat ik merkte tijdens mijn vorige werk is dat veel zaken op vaste tijden plaatsvinden”, gaat ze verder. “Als gastouder heb je daar meer vrijheid in. Structuur is heel belangrijk, maar bijvoorbeeld een half uurtje later eten omdat de kinderen nog helemaal in hun spel zitten, moet kunnen. Dan hoef ik ze ook niet te storen.”


Daarnaast vind Kim het fijn dat er in de relatief kleine groep niet alleen meer ruimte is voor persoonlijke aandacht, maar dat er ook meer betrokkenheid is. “Het is fijn dat ze mij als vertrouwd gezicht hebben”, licht ze toe. “Je krijgt snel een band met de kinderen. Ook kennen ze elkaar en helpen ze je graag mee; wanneer ik bijvoorbeeld een baby de fles geef op de bank dan komen ze vaak geïnteresseerd kijken. Iedere dag is het eigenlijk één vriendengroep die ik op bezoek heb.”


Ervaring met Roodkapje

Kim had direct een goed gevoel bij haar eerste gesprekken met Gastouderbureau Roodkapje. “Toen ik contact zocht werd ik vriendelijk te woord gestaan”, zegt ze. “Ze denken met me mee en ik heb nauw contact met mijn contactpersoon. Dankzij het ruime cursusaanbod kan ik mijzelf als gastouder blijven ontwikkelen. Ook doet Roodkapje ontzettend veel voor vraagouders – accurate ondersteuning in een steeds ingewikkelder regellandschap. Ik zit goed op mijn plek bij Roodkapje.”

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page