top of page

Is EHBO verplicht voor gastouders?

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021


Ja – als gastouder ben je verplicht in het bezit te zijn van een geregistreerd en geldig EHBO-certificaat gericht op kinderen naast je gastouderdiploma. Je dient voor dit diploma iedere 2 jaar een herhalingscursus te volgen. Roodkapje helpt gastouders die een herhalingscursus moeten volgen. Ook werken we samen met Stichting EHAK voor volledige cursussen.


Je moet er niet aan denken dat er wat met een kind gebeurt wanneer je als gastouder aan het werk bent. Toch kan er altijd wel wat gebeuren. Met een EHBO-certificaat ben je voorbereid op ongelukken zoals bewusteloosheid, verstikking, huidwonden, brandwonden en verstuikingen.


Kan ik ook bij Roodkapje terecht voor een volledige EHBO-cursus?

In samenwerking met Stichting EHAK (Eerste Hulp Aan Kinderen) is het ook mogelijk om diverse EHBO-trainingen te volgen.


Hoe meld ik mij aan voor een herhalingscursus?

Roodkapje heeft haar eigen Rode Kruis-gecertificeerde EHBO-trainers die door het hele land trainingen verzorgen. Via onze website kun je je daarvoor opgeven.


Wat zijn de kosten voor een herhalingscursus?

Voor gastouders die zijn aangesloten bij Roodkapje is de herhalingscursus kosteloos. Voor vraagouders vragen wij een eigen bijdrage van € 50; voor overige introducés bedragen de kosten € 60.


Waar kan ik een herhalingscursus volgen?

Op onze website vind je een actueel overzicht van alle herhalingscursussen die wij door het hele land aanbieden. Je kunt per locatie meer informatie opvragen en je direct aanmelden.


Dankzij Roodkapje zit het wel snor met jouw EHBO-certificaat! Heb je vragen over de procedure of over de geldigheid van een certificaat dat reeds in je bezit is? Onze consulenten staan graag voor je klaar!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page