top of page

Knutseltips voor de wintermaanden

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021Met de donkere maanden voor de boeg is het natuurlijk het allerleukste om zelf voor gezelligheid in huis te zorgen. Knutselen is de perfecte oplossing: leuk om te doen en met een uniek en sfeervol resultaat. De beste decemberdecoraties knutsel je zelf, samen met de kinderen natuurlijk. Hier lees je hoe.


Sinterklaas tips

Het is alweer bijna Sinterklaas, dus tijd om het huis in de juiste stemming te brengen! Wat dacht je van een leuke Sinterklaas maken van een lege (wijn)fles? Maak de fles goed schoon (dus ook het etiket eraf) en laat de kinderen er een Sinterklaasgezicht op schilderen. Voor de baard kun je zigzagwatten gebruiken. Leg je watten niet weg, daar geven we je zo nóg een leuke tip over!

Een ander leuk decoratiemiddel is een slinger die je door het huis kunt hangen, of voor de ramen bijvoorbeeld. Maar duurt dat niet lang? Daar hebben we een trucje voor! Teken een paar leuke figuurtjes op gekleurde velletjes papier: Sinterklaas, een piet, het paard van Sinterklaas, ga zo maar door. Leg nu een paar velletjes op elkaar, met een tekening bovenop de stapel. Knip de tekening uit en je hebt ineens heel veel figuurtjes! Maak die met een touw aan elkaar en je hebt een kleurrijke Sinterklaasslinger. Hang die voor je raam en jouw huisje zal de Sint niet stilletjes voorbij gaan!


The most wonderful time of the year…

Op de radio hoor je alweer kerstmuziek en dit jaar worden kerstbomen vroeger dan ooit gezet – kortom, we hebben behoefte aan die gezellige periode, en daar horen uiteraard leuke versieringen bij. Bovengenoemde slinger bijvoorbeeld – die kun je ook maken met kerstbomen, de Kerstman en rendiertjes. Oh ja, die zigzagwatten waar we het net over hadden? Daar kun je een sneeuwpop van maken die je op een vel papier lijmt. Even mooi versieren met verf, potloden of knipsels en je kunt ‘sneeuwpop maken’ al wegstrepen van je kerstmis bucketlist – weer of geen weer.

Je kunt de boom decoreren met eigen versiersels. Knip een cirkel uit een stuk karton en knip daaruit weer een kleinere cirkel, zodat je een ring hebt. Omwikkel deze met wol totdat je rond bent geweest. Lijm de uiteinden vast, knoop er een lusje aan, en je kunt je kerstkransjes in de boom hangen! Overigens kun je deze techniek ook toepassen op het maken van een klein kerstboompje. Leuk voor op de kersttafel!


Mini-kerstmis

Sfeer zit ‘m niet in grote dingen; het zijn de details die tellen! Daarom hier nog wat leuke kleinigheden die het geheel afmaken. Wist je dat je van een dennenappel een leuke kerstboom kunt maken? Schilder hem groen, plak hem op een stuk kurk (of laat iemand hem vastspijkeren) en versier met bijvoorbeeld kralen. Voilà: een miniboompje dat je overal neer kunt zetten!

Een andere leuke plek voor details is cadeaupapier. Van een aardappel kun je namelijk heel goed stempels maken – bijvoorbeeld van een kerstboom – waar je papier mee kunt bestempelen. Niet alleen inpakpapier, maar ook het papieren wegwerp-tafelkleed voor het diner, of de menukaarten. Wist je trouwens dat je ook van je eigen vinger een stempel kunt maken? Leuk om gezichtjes van de Kerstman of Rudolf het rendier te maken.


Na het lezen van onze tips zul je om inspiratie niet meer verlegen zitten. Veel knutselplezier!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page