top of page

Komt iedereen in aanmerking voor een toeslagcoach?

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021


Kinderopvangtoeslag zal voor sommigen best lastige materie zijn. Het kan moeilijk zijn om je een weg te banen door het oerwoud aan regelgeving en voorwaarden. Gelukkig hoef je je daar niet druk om te maken: bij Roodkapje kun je gebruik maken van een toeslagcoach. 


Inzicht in eigen zaken

Ondanks dat je alles wat met toeslagen te maken hebt misschien lastig vindt nemen wij je dit niet geheel uit handen. Maar waarom niet? Is het niet juist makkelijk als je daar geen omkijken meer naar hebt? Ja en nee – enerzijds is dat wel zo, maar anderzijds vinden wij het des te belangrijker dat je zelf inzicht hebt – en houdt – in jouw financiële situatie voor wat betreft jouw kinderopvangtoeslag. 


Wat doet een toeslagcoach?

Het goede nieuws is dat Roodkapje haar vraagouders gratis hulp aanbiedt op het gebied van kinderopvangtoeslag. Wanneer je moeite hebt rondom jouw toeslag (Waar heb ik recht op? Voldoet mijn aanvraag aan de juiste voorwaarden?) kan een toeslagcoach daar waar nodig jou ondersteunen bij het aanvragen of wijzigen van de toeslag. 


Een toeslagcoach weet precies aan welke eisen jouw aanvraag moet voldoen. Vaak verschilt dat per situatie. Zij geeft jou uitleg over de procedure en ze kijkt op verzoek met je mee. Het doel is niet alleen een succesvolle aanvraag, maar ook dat jij meer inzicht krijgt in het proces. Toeslagcoaches staan voor je klaar met ondersteuning, toelichting, begeleiding en advies.


Wat doet een toeslagjurist?

Soms klopt de beschikking niet die je van de belastingdienst ontvangt. Of de toeslag wordt teruggezet. Het blijkt dat in die gevallen het nog knap lastig is om in discussie te gaan met de belastingdienst. Zij hanteren strenge regels rondom informatievoorziening en bezwaartermijnen. Wanneer je er zelf niet uit komt helpt onze toeslagjurist, mw. Willeke Ruwe, je graag verder. 


Als rechtsbijstandverlener kijkt zij of de berekening van de kinderopvangtoeslag klopt en, indien dat niet het geval is, dient ze namens jou bezwaar in. Deze dienst is voor (oud-)vraagouders van Roodkapje gratis. 


Toeslagcoach? Ja graag!

Wanneer je dus behoefte hebt aan iemand die je helpt met de kinderopvangtoeslag kun je bij Roodkapje aankloppen. Wanneer je bent aangesloten bij Roodkapje is dit een service waar jij gratis van gebruik mag maken. 

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page