top of page

Leuke activiteiten voor deze zomer

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021


Hoewel jouw kinderen hun vriendjes wellicht meer moeten missen dan anders kunnen ze ook dit jaar weer uitkijken naar een lange zomervakantie. Heerlijk! Voor jou als ouder komt daar de praktische kant bij kijken – hoe houd ik ze al die weken bezig? Wij hebben een paar simpele en vooral erg leuke tips voor je verzameld. Lees snel verder!


Restaurant ‘chez nous’

Voor lekker eten en een leuke avond hoef je helemaal de deur niet uit. Maak jouw huis een sterrenrestaurant voor één dag! Hoe moet het gaan heten, wat is ons logo en hoe komt het menu eruit te zien? Neem je kinderen hierin mee en laat ze ook meehelpen. Ze zullen er veel voldoening uit halen als ze ’s avonds hun ‘eigen’ diner mogen verorberen in hun ‘eigen’ restaurant! Wie weet kunnen opa en oma op veilige afstand ook aanschuiven. 


Logeren!

Voor kinderen is er vaak niets zo leuk als een logeerpartijtje; bij vriendjes en vriendinnetjes of bij familie. Bij opa en oma mag vaak net iets meer dan van papa of mama... Wanneer je kinderen gaan logeren bij vriendjes van school moet je misschien wel zelf een keer een logeerpartijtje organiseren, maar zo helpen jullie elkaar wel vooruit. 

Thuis logeren!

Vind je het idee om je kinderen buitenshuis te laten logeren spannend omdat je niet weet of de anderhalve meter gehandhaafd kan worden? Wanneer jouw kinderen toch graag willen logeren kun je dat gewoon thuis doen. Zet de salontafel aan de kant en leg een matras in de woonkamer! Heb je een aanbouw of erker? Laat je kinderen daar hun tijdelijke verblijf opzetten. Of een tent in de achtertuin als het mooi weer is, nog beter!

Lekker buiten zijn

Wanneer het goed weer is dan is er genoeg te beleven rondom huis. Zorg wel dat je goede afspraken maakt, bijvoorbeeld over hoe ver ze mogen fietsen of hoe lang ze weg mogen zijn. ’s Avonds naar binnen komen wanneer de lantaarnpalen aan gaan is bijvoorbeeld een heldere afspraak.

Andere activiteiten thuis

Je kunt thuis nog veel meer organiseren, ook als het slecht weer is. Wat dacht je van een thuisbioscoop? Zet de banken en stoelen eens achter elkaar in plaats van in een kring rondom de salontafel en zet een leuke film op! Ook kun je je kinderen voor één dag een burgemeestersketting geven, zodat ze een dag lang de baas in huis zijn. 

De zomervakantie ziet er dit jaar nu eenmaal anders uit dan anders. Op vakantie gaan is moeilijk en misschien niet eens haalbaar. We worden in ons dagelijks leven constant met die anderhalve meter geconfronteerd. In plaats van je storen aan je beperkingen kun je beter op zoek gaan naar nieuwe dingen om jezelf en je kinderen te vermaken. Het loopt nu even eenmaal anders en daar kun je niks aan doen – wel aan hoe je ermee omgaat. Zoals een wijs man ooit zei: altijd blijven lachen!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page