top of page

Voldoende ruimte voor individuele aandachtUkkie en Frummel waren de ‘werknamen’ voor de dochters van Nicky Buijsman, eigenaresse van de gelijknamige gastouderopvang, tijdens haar zwangerschap. Niet verwonderlijk dat ze deze namen koos toen ze tien jaar geleden van start ging met haar eigen opvang. Er is veel te vertellen over tien jaar gastouderopvang en dat doet Nicky dan ook met plezier.


Ik werkte in de zorg toen onze kinderen nog klein waren”, begint Nicky aan de herinnering. “Mijn eigen dochters gingen naar een gastouder hier vlakbij en dat beviel ons goed. Maar door toenemende stress en de onregelmatigheid in de zorg, begon ik langzaamaan na te denken over een andere carrière. Vooral toen onze oudste bijna naar school ging en ik echt niet meer kon bedenken hoe ik dat moest combineren met mijn onregelmatige werktijden. Tijd voor een nieuwe stap dus. Ik had erg goede contacten met Miriam, de gastouder van mijn dochters en zij heeft mij enthousiast gemaakt om zelf gastouder te worden.”


Meteen vanaf de opening liep Gastouderopvang Ukkie & Frummel als een trein. “Ik zat meteen vol en heb eigenlijk altijd een wachtlijst”, vertelt Nicky. “Ik vang vier dagen per week vier kindjes op. Dat zouden er meer mogen zijn maar ik stel zelf de grens op vier. Dan heb ik voldoende ruimte voor individuele aandacht en past de hele bubs in mijn wandelwagen of bakfiets. En ik hou een klein beetje speling als er een keer een ouder écht omhoog zit. Dan kan ik inspringen. Ik ben graag flexibel.”


De dochters van Nicky zijn twee extra hulpen als ze uit school komen. “Zij vinden het geweldig om met de kindjes te spelen. Ze helpen mij maar wat graag en de kindjes die ik opvang krijgen dubbel zoveel aandacht. Onze oudste heeft er al een paar leuke oppasadresjes aan overgehouden. De ouders van de kindjes die ik opvang kennen mijn dochters ook en dus is het vertrouwen er.”


Het feit dat er echt een band opgebouwd wordt, vindt Nicky fantastisch. “Vorig jaar september ging één van ‘mijn’ kindjes naar de basisschool en zij moet na school naar de bso. Ik sta zelf ook elke dag aan school om mijn dochters op te halen. Dat meisje gaat niet mee naar de bso voordat ze mij een kus heeft gegeven. Zó lief!”


De opvang van Nicky is professioneel. “Ik vind het altijd fijn om cursussen te doen. Zo heb ik al het certificaat voor de IKK-regeling gehaald. Dat wordt pas in de toekomst verplicht voor gastouders; ik vind het belangrijk om daarin voorop te lopen. Ook op het gebied van taalverwerving blijf ik ook graag in ontwikkeling. Samen met Miriam volg ik de nodige scholingen en bezoeken we beurzen om onszelf up-to-date te houden. Er is veel gebeurd in tien jaar gastouderopvang, maar ik heb geen dag spijt van mijn keuze om mijn eigen bedrijf te beginnen.”


Met Jolanda, de contactpersoon van Roodkapje, heeft Nicky goede contacten. “We hebben regelmatig contact, bijvoorbeeld over contracten die veranderd moeten worden. Ze denkt met me mee; het is altijd prettig om op haar terug te kunnen vallen. We hadden vanaf het begin al een goede klik. Ik geloof dat zij zelf dit jaar ook een jubileum heeft; zij werkt vijftien jaar voor Roodkapje. Ik denk dat ik haar eens uitnodig voor de koffie; kunnen we het vieren met een gebakje erbij.”

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page