top of page

Waterspelletjes om even bij af te koelen

Zomer, vakantie, het zonnetje schijnt, de kinderen vervelen zich, wat ga je doen? Natuurlijk: waterspelletjes! Maak je eigen Olympische Spelen in de tuin, de straat of op het balkon. Plezier gegarandeerd. Eén ding is belangrijk als je waterspelletjes gaat spelen: blijven smeren met zonnebrandcrème.Waterestafette

Leg een parcours uit met pilonnen, bouw opdrachten in zoals klimmen, kruipen of huppelen. Bekertje water vullen, met de hand of mond dragen en via het parcours leeggieten in de emmer aan het eind. Het bekertje kun je vervangen door een soeplepel. Welk team heeft het eerst de emmer vol?


Waterpistolen

Natuurlijk kun je gewoon de ‘vijand’ natspuiten maar zet eens een aantal bekers gevuld met een laagje water op een tafel of de border. Schieten maar! Welk team heeft het eerst alle bekers omver geschoten? Je kunt de pistolen vervangen door waterballonnen.


Waterballonnen

Je kunt eenvoudig overgooien en maar hopen dat de ballon niet knapt maar je kunt ook variaties bedenken. Hang aan de waslijn blaadjes met punten: mikken maar. Wie de meeste punten gooit, wint. Gebruik een ladder en kijk wie ‘t hoogst kan gooien. Of teken een puntenbord met stoepkrijt op de grond.

Alternatief: bind elk kind een ballon gevuld met water om de enkel en probeer de ballon van de tegenstander kapot te stampen.

Nog een alternatief: hang met water gevulde ballonnen aan een waslijn en probeer die kapot te slaan met een stok. Elke kapotte ballon is tien punten.


Flessenvoetbal

Vul een grote petfles met water; elke speler krijgt een fles. Met een bal probeer je de fles van de tegenstander om te gooien of te schieten. Gaat de fles om dan mag die pas rechtgezet worden als de bal gepakt is. Rennen dus!

Alternatief: Flessen-bowlen, zet een aantal met water gevulde flessen bij elkaar en probeer die om te gooien met een bal. Voorzie elke fles van een punten en zorg dat je zoveel mogelijk punten scoort.


Touwtje springen

In, spin, de bocht gaat in. Probeer eens touwtje te springen met een beker water in je hand (of je mond). Wie het bekertje het eerst leeg heeft of laat vallen is af. Jammer, maar gewoon opnieuw beginnen.


Sproeier

‘Schipper mag ik overvaren’ als de tuinsproeier aanstaat. Wie getikt wordt, is af en mag mee gaan tikken. Wie aan het eind droog is én niet getikt, wint.


Buikschuifbaan

Van een stuk zeil, zeep en water kun je een perfecte buikschuifbaan maken. Aanloopje

nemen en hup….schuiven maar.


Knikkers knijpen

Vul een teil met water en leg een aantal knikkers op de bodem. Probeer met je tenen zo snel mogelijk alle knikkers uit de bak te vissen.


Als je met deze spelvormen de warme dagen niet door kunt komen, dan weten wij het ook niet. Waterpret gegarandeerd en één voordeel: na deze spelletjes heeft je tuin ook voldoende water gekregen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page