top of page

Zo zorg je voor een onvergetelijke jaarwisseling!

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021
Dit jaar gaat de jaarwisseling er anders uitzien dan andere jaren. Geen vuurwerk en waarschijnlijk met minder mensen dan je het liefst zou doen. Met onze tips kun je er alsnog een spetterend einde aan je jaar geven. We zijn allemaal wel een beetje klaar met 2020… hoog tijd dus om dit jaar op een goede manier af te sluiten!


Organiseer een spelletjesavond

Vuurwerk was traditiegetrouw slechts een klein onderdeel van de jaarwisseling; eigenlijk is de gezelligheid die eraan vooraf gaat véél leuker! Laat deze avond dus niet verpesten door wat er níet meer is, maar kijk liever naar wat er wel mogelijk is. Neem nu de oer-Hollandse traditie van de spelletjesavond… wie weet raken jullie wel zo enthousiast dat je de tijd vergeet! (Tip: je kunt ook digitaal heel veel spelletjes spelen met familie en vrienden via FaceTime!)


Maak je eigen spelletjesavond

Wat is er nu leuker dan een spelletjesavond houden? Een spelletjesavond met je eigen spelletjes! Je kunt bijvoorbeeld Ganzenborden met je eigen themabord (over kerst bijvoorbeeld) of allerlei spelletjes verzinnen waar je woorden moet uitbeelden, omschrijven of tekenen. Woorden die jij en je vrienden of familie bedacht hebben natuurlijk! Ook deze spelletjes lenen zich goed voor FaceTime.


Sterretjes en confetti

Wil je toch het gevoel hebben dat er iets knalt of aangestoken kan worden? Dan heb je uiteraard de tijdloze klassieker: het sterretje. Wanneer je iets geïnspireerder voor de dag wilt komen kun je ook zelf wat knutselen. Nee, niet stiekem iets gevaarlijks maken in het schuurtje, maar volledig verantwoord iets leuks (en veiligs) maken aan de keukentafel: confettikanonnen!


Het enige dat je nodig hebt is de bovenkant van een plastic fles, wat ballonnen, en heel veel confetti! (Maar die heb je zo gemaakt met gekleurde velletjes papier en een perforator.) Vul een ballon met confetti en trek de ballon over de flesopening. Houd de fles vast, trek de ballon naar achteren, en je hebt een confetti-explosie! (Wel netjes opruimen de volgende dag.)


Aftellen naar 2021…

Gaat het toch kriebelen richting 12 uur? Je kunt altijd nog de champagne laten knallen om middernacht. Geef de kinderen hun eigen alcoholvrije kinderchampagne en jullie kunnen proosten op een mooi 2021. En voor als je het vuurwerk mist: veel steden organiseren online vuurwerkshows die je gratis kunt bekijken. Informeer eens bij jou in de buurt wat er mogelijk is!


Zeker in deze gekke tijden moet je kijken naar wat er wél kan, in plaats van wat níet. Of beter gezegd: het glas is halfvol – met (kinder)champagne!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page