Gastouderbureau Roodkapje

Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming voor ouders in de kosten van de kinderopvang. Dus ook voor de gastouderopvang. De vergoeding wordt berekend over een maximaal uurtarief (2017: €5,75). Betaalt u per uur meer dan dit bedrag, dan ontvangt u over dit extra deel geen toeslag.

Ouders kunnen kinderopvangtoeslag berekenen, aanvragen en wijzigen op de website van de Belastingdienst Toeslagen. Hoeveel toeslag ouders krijgen, hangt onder andere af van hun inkomen en leefsituatie. En hoeveel kinderen naar de opvang gaan. De consulenten van Roodkapje kunnen u, indien gewenst, natuurlijk helpen bij het aanvragen van de toeslag. De toeslag moet binnen 3 maanden na de maand waarin het kind voor het eerst naar de opvang gaat, worden aangevraagd. Anders loopt u de kinderopvangtoeslag mis.

Het maximaal te vergoeden uurtarief (gastouderopvang) voor de kinderopvangtoeslag 2018 is bekend. Het tarief zal worden verhoogd met € 0,16 en wordt € 5,91. Wilt u graag weten of en hoeveel kinderopvangtoeslag u eventueel zult ontvangen in 2018? Wij maken voor u graag een persoonlijke berekening. Neem hiervoor contact op met uw consulente. Mocht u nog geen klant zijn bij Roodkapje, ook dan informeren wij u graag, gratis & vrijblijvend, over de mogelijkheden en hoogte van de kinderopvangtoeslag

Wilt u weten of u ook recht heeft op toeslag voor kinderopvang?
In het schema hier onder ziet u meteen of u ook in aanmerking komt voor toeslag als bijdrage voor de kosten van kinderopvang:

 


 

De grens van 12 jaar is niet het exacte criterium. Volgens de wet heeft u recht op kinderopvangtoeslag tot de 1e dag van de maand waarin het kind naar het voortgezet onderwijs gaat. Voor zittenblijvers kunt u dus langer recht hebben op toeslag. Voor kinderen die een klas hebben overgeslagen kan de toeslag dus al vervallen als ze nog maar 11 zijn. Het gaat dus om de maand waarin het kind naar de middelbare school gaat. De leeftijd van het kind is dan niet van belang. 

Bent u student of bent u momenteel met een re-integratietraject bezig? Ook dan heeft u recht op kinderopvangtoeslag.
Download hier het deel uit de toeslagenbrochure van de belastingdienst dat over kinderopvangtoeslag gaat.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen/wijzigen van kinderopvangtoeslag?
Onze consulenten kunnen u daarbij helpen. Neem rechtstreeks contact op met uw consulent of via het hoofdkantoor 0497-381345 / info@gastouderbureauroodkapje.nl Wilt u het graag zelf doen, maar wilt u extra informatie, kijk dan eens op het kennisnetwerk belastingen en toeslagen.

 

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, reclame- en analysepartners. Zie voor details het privacy beleid.
Akkoord