Gastouderopvang is kinderopvang aan huis. Maar er zijn diverse varianten mogelijk, afhankelijk van wat aansluit bij je persoonlijke situatie en voorkeuren.

 

Niet alleen moet je nadenken over wanneer je opvang wilt aanbieden (dagen en tijden). Maar bijvoorbeeld ook over welke leeftijdscategorie en hoeveel. En eventueel extra services die je de vraagouder kunt aanbieden zoals het ophalen/wegbrengen naar school of sportclubs, het aanbieden opvang in de avond/weekenden etc.

Maar de belangrijkste keuze is in de eerste plaats natuurlijk de locatie waar je de opvang wilt verzorgen: stel je je eigen woning open voor de opvang (en heb je daar ook voldoende ruimte voor) of geef je er de voorkeur aan om bij de vraagouder thuis de opvang te verzorgen.

Graag willen we je hieronder informeren over beide mogelijkheden, de voordelen en eventuele (wettelijke) voorwaarden.

VARIANTEN 

GASTOUDEROPVANG

Je verzorgt de opvang in de woning van de ouder. Ideaal als je eigen woning bijvoorbeeld niet geschikt is voor de kinderopvang of als je je eigen woning liever privé houdt. Voor de vraagouder heeft dit als voordeel dat de kinderen in de eigen vertrouwde omgeving opgevangen kunnen worden.

 

Onderling maken jullie afspraken over je werkzaamheden en werktijden. 

Je wordt per kind per uur betaald of je kiest voor een vast bedrag per uur ongeacht het aantal kinderen.

Opvang bij

de vraagouder thuis

Je verzorgt de opvang in je eigen woning. Je hebt dus geen reistijd, maar stelt wel je eigen woning open. Deze dient dus ook geschikt te zijn voor het opvangen van kinderen: voldoende ruimte, veilig ingericht, passend speelgoed aanwezig, etc.

Het is mogelijk om kinderen uit meerdere gezinnen tegelijk op te vangen. Dit kan voor ouders ook een voordeel zijn; hun kind komt gedurende de opvang in contact met andere kinderen.

Eventuele meerderjarige huisgenoten en structureel aanwezigen dienen een VOG te overleggen en zich in te schrijven in het Personenregister Kinderopvang. 

Je wordt per uur per kind betaald.

 

Opvang bij

de gastouder thuis

Je verzorgt de opvang voor een familielid: je zoon/dochter, zus of broer etc. Zolang je aan de kwaliteitseisen voldoet, is familiaire opvang ook mogelijk. 

De kinderen en het gezin zijn bekend voor je. Ook in deze situatie maken jullie onderling afspraken over je werkzaamheden en werktijden.

Je wordt altijd per kind per uur betaald.

Opvang

bij/voor een familielid

Gastouderbureau Roodkapje is al sinds 2007 een vertrouwd gezicht in de gastouderopvang.

We hebben een netwerk van consulenten door het hele land. Hierdoor ben je verzekerd van een vaste contactpersoon en krijg je altijd snel en persoonlijk advies van een consulente in jouw regio. 

Meer weten over gewoon goede opvang voor jouw kinderen?

Of wellicht heb je interesse om zelf gastouder te worden? 

Schrijf je dan kosteloos en vrijblijvend bij ons in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen 

Vanzelfsprekend kies je met Roodkapje voor betrouwbaarheid & professionaliteit. 

Raambrug 2

5531 AG Bladel

Contact

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Pinterest - White Circle
branchorganisatie kinderopvang.jpg
platform gastouderopvang.png
Logo Lidmaatschap KNGO (M).png