Gastouderbureau Roodkapje

Zzp

Nieuw: Volledige administratieve en fiscale begeleiding, inclusief aangifte winst uit onderneming, voor € 120,- per jaar.

Roodkapje kan u begeleiden in het opstarten van het ondernemerschap. Heeft u interesse of vragen over uw specifieke situatie neem dan contact op met uw consulent of met het hoofdkantoor voor nadere toelichting.

GASTOUDER ONDERNEMERSCHAP

Een gastouder kan fiscaal aangemerkt worden als ondernemer. Daarvoor is geen inschrijving vereist in de Kamer van Koophandel, zoals wel eens gedacht wordt. De belastingdienst hanteert zijn eigen regels.

Waarom zou u ondernemer willen zijn voor de belastingdienst? Omdat een ondernemer recht heeft op ondernemersaftrek en zelfstandigenaftrek. Dat zijn flinke aftrekposten, die duizenden euro's per jaar kunnen opleveren. 


VOORWAARDEN VOOR ONDERNEMERSCHAP

Het is absoluut niet verplicht om een zzp-er te worden om als gastouder te kunnen werken. Het is een keuze. Wilt u als gastouder graag zelfstandig ondernemer worden dan dient u te voldoen aan onderstaande voorwaarden:

Let op: als u alleen oppast op uw eigen kleinkinderen, is er gerede kans dat de belastingdienst uw ondernemerschap zal betwisten. Overleg met uw belastingconsulent! 

 

 

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, reclame- en analysepartners. Zie voor details het privacy beleid.
Akkoord