top of page

PORTABASE

ROODKAPJE INVESTEERT IN VERNIEUWING

digitaal_ondertekenen.png

Omdat wij als gastouderbureau willen blijven ontwikkelen en zo efficiënt mogelijk willen werken, zijn wij in juni 2019 overgestapt op Portabase, een nieuw administratiesysteem speciaal ontwikkeld voor de gastouderbranche. Voor ons betekent deze digitalisering een upgrade in onze (administratieve) dienstverlening, waardoor we ons nog meer kunnen richten op een goede inhoudelijke begeleiding van onze gast- en vraagouders.

 

Maar vooral voor onze klanten zal Portabase ook positieve veranderingen teweeg brengen:

 1. Een nieuw online overzichtelijk klantenportaal voor gast- en vraagouder, waar iedereen een heel gebruiksvriendelijke wijze een urenregistratie bij kan houden.

 2. Een handige snelkoppeling zodat uw opvanggegevens, digitale documenten voor de GGD en urenregistratie ook heel eenvoudig via telefoon of tablet te raadplegen zijn. Dit betekent dat in de toekomst die goed gevulde GGD-map bij de gastouder langzaamaan zal kunnen verdwijnen.

 3. De invoering van het digitaal ondertekenen, zorgt voor minder papierwerk, snellere afhandeling.

 4. De consulente zal de jaarlijkse risico-inventarisatie voortaan digitaal uitvoeren. Ook deze zal dan direct na het huisbezoek zichtbaar zijn in uw online klantenportaal.

 5. Een overzichtelijker & eenvoudiger schema m.b.t. de maandelijkse incasso's, facturering en betalingen
   

urenregistratie_gastouder.png

Wijziging maandelijkse incasso, facturering en betaling.

Je bent gewend op bepaalde momenten in de maand een factuur of doorstorting/betaling van Roodkapje te ontvangen. Met de invoering van Portabase zal dit gaan veranderen. 

Dit betekent dat, voor de contracten op basis van vaste uren, de eerste incasso's, facturen en betalingen al vanaf 20 juni 2019 volgens het vernieuwde schema zullen gaan lopen.

 

Voor contracten op vaste uren geldt:

 • Facturering aan de vraagouder altijd op de 20e van de maand (of de eerstvolgende werkdag).

 • Indien van toepassing: incasso bij de vraagouder op de dag na de facturering.

 • Doorstorting/betaling aan de gastouder: binnen 5 kalenderdagen na ontvangst betaling vraagouder. Normaliter zal dit de 2e werkdag zijn na ontvangst betaling vraagouder.

 

Voor contracten op basis van urenregistratie:

 • Facturering binnen 2 werkdagen na goedkeuring door vraagouder.

 • Indien de vraagouder niet binnen een termijn van 7 dagen reageert, zal de registratie automatische goedgekeurd en gefactureerd worden.

 • Indien van toepassing: incasso bij de vraagouder op de dag na facturering.

 • Doorstorting/betaling aan gastouder binnen 5 kalenderdagen na ontvangst betaling vraagouder. Normaliter zal dit de 2e werkdag zijn na ontvangst betaling vraagouder.

bottom of page