EHBO

CURSUS/WORKSHOP

Steeds meer ouders, opa's & oma's, trainers, etc. zien het belang van kinder-EHBO. Met regelmaat zien we in het nieuws tragische ongevallen, al dan niet met vreselijke afloop. Weet jij wat je moet of kunt doen in een noodsituatie? Nee of twijfel je? In samenwerking met stichting EHAK bieden wij ook ouders en overige geïnteresseerden de mogelijkheid om een workshop EHBO voor kinderen te volgen. Twijfel niet langer en meld je vandaag nog aan voor een workshop.

Stichting EHAK (Eerste Hulp Aan Kinderen) stelt zich ten doen om EHBO kennis met betrekking tot baby's en kinderen over te dragen aan iedere volwassene die, al dan niet beroepsmatig, regelmatig met kinderen in aanraking komt. Iedereen zou kennis moeten heben van kinder-EHBO. Stichting EHAK heeft een samenwerkingsverband met o.a. Gastouderbureau Roodkapje en het Nederlandse Rode Kruis.

Naast de officiële cursussen volgens de normen van het Rode Kruis, geven onze gecertificeerde instructeurs door het hele land workshops EHBO aan baby's en kinderen. Niet alleen ouders zijn welkom bij de workshop, maar uiteraard ook oma's en opa's, leerkrachten, conciërges, overbijfkrachten, vrijwilligers die met kinderen in aanraking komen, kortom iedereen die met kinderen te maken

Workshop

Heb je niet meteen zin in een officiële cursus en hoef je geen certificaat te behalen, maar wil je wel meer weten over de meest voorkomende letsels bij baby's en kinderen, kom dan naar een van onze workshops. Oefen samen met je partner, vriend(in) of familielid theorie en praktische vaardigheden zoals o.a. het verbinden van verschillende wonden, reanimeren en het gebruik van een AED-apparaat. 

Leerdoelen en onderwerpen tijdens de workshop:

  • Bewusteloosheid (inclusief Reanimatie en AED)

  • Verslikking

  • Huidwond

  • Verstuiking

  • Brandwonden

  • Hersenschudding

  • Vergiftiging

 

 

 

 

De workshop kost € 65,- en duurt ongeveer 3,5 uur. 

DIT IS EEN WORKSHOP ZONDER CERTIFICAAT.

DAARMEE VOLSTAAT DEZE WORKSHOP NIET VOOR GASTOUDERS.

OOK NIET VOOR DE HERHALINGSCURSUS.

 

Cursus met Rode Kruis-certificaat

Is je huidige EHBO-certificaat verlopen of heb je interesse in een volledige cursus met het geldig Rode Kruis-certificaat? Ook dan kun je bij Stichting EHAK terecht. In een praktische groepscursus van 8 uur oefen je alle EHBO-vaardigheden die je nodig hebt. 

Je leert tijdens deze cursus een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen.

 

 

 

 

Het certificaat van de volledige cursus is 2 jaar geldig en goedgekeurd door de rijksoverheid voor gastouders en binnen de Regeling Wet kinderopvang. Tevens ontvang je na afloop het boek EHBO aan baby's en kinderen (110 pagina's). De kosten zijn €140,00.​

 

Aanmelden voor een workshop of cursus is uitsluitend mogelijk via de website van Stichting EHAK 

 

Gastouderbureau Roodkapje is al sinds 2007 een vertrouwd gezicht in de gastouderopvang.

We hebben een netwerk van consulenten door het hele land. Hierdoor ben je verzekerd van een vaste contactpersoon en krijg je altijd snel en persoonlijk advies van een consulente in jouw regio. 

Meer weten over gewoon goede opvang voor jouw kinderen?

Of wellicht heb je interesse om zelf gastouder te worden? 

Schrijf je dan kosteloos en vrijblijvend bij ons in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen 

Vanzelfsprekend kies je met Roodkapje voor betrouwbaarheid & professionaliteit. 

Raambrug 2

5531 AG Bladel

Contact

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Pinterest - White Circle
branchorganisatie kinderopvang.jpg
platform gastouderopvang.png
Logo Lidmaatschap KNGO (M).png