kindermishandeling (2).png

De meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling helpt gastouders en andere professionals bij vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling.

 

Aan de hand van 5 stappen wordt er goed bekeken of er werkelijk sprake is van kindermishandeling. Je begint met de signalen in kaart te brengen.

Heb je de handige app al op je telefoon staan?

Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling

IMG_5015.PNG

De app 'meldcode kindermishandeling kinderopvang'is speciaal voor beroepskrachten uit de kinderopvang. De app is laagdrempelig en praktijk gericht.

In een paar klikken vind je informatie, tips of krijg je hulp bij het doorlopen van de stappen.

Download de app in de app store van je telefoon.

IMG_5014.jpg
IMG_5013.jpg
IMG_5012.jpg
Miranda Donkers

Aandachtsfunctionaris Kindermishandeling

IMG_1337.JPG

Als je je zorgen maakt spreek het dan uit. Blijf hiermee niet rondlopen. Een luisterend oor is soms al genoeg.

IMG_1337.JPG
Miranda Donkers
aandachtsfunctionaris kindermishandeling
m.donkers@gastouderbureauroodkapje.nl

Stap 4:

het afwegingskader

In de vernieuwde meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld is het afwegingskader opgenomen. Het afwegingskader is handig in gebruik en geeft je direct een beeld of zelf hulp bieden mogelijk is of dat er professionele hulp ingeschakeld moet worden.

IMG_2592.JPG

Het is vaak lastig te bepalen of sommige kenmerken horen bij kindermishandeling. Een handig hulpmiddel hiervoor zijn de signalenlijsten. Hierin staat een opsomming van mogelijke signalen die kunnen horen bij een vorm van kindermishandeling. Neem contact op met de aandachtsfunctionaris als je signalen herkent of twijfelt hierover.