Gastouderbureau Roodkapje

Tarieven

 

 1. OPPASTARIEF

Een gastouder mag zelf het uurtarief bepalen (per kind per uur). Gebruikelijk is om rond het uurtarief te gaan zitten waarover de vraagouder Kinderopvangtoeslag ontvangt. Voor 2019 is dat € 6,15.

Een gastouder mag maximaal 6 kinderen tegelijk opvangen. Vanzelfsprekend dient de opvanglocatie daar wel geschikt voor te zijn. Vraag de consulent naar de specifieke verdeling binnen elke leeftijdscategorie. Over de verdiensten uit de gastouderopvang moet u wel belasting betalen, uiteraard. Maar de kosten die u maakt (speelgoed en dergelijke) zijn fiscaal aftrekbaar. Gastouderbureau Roodkapje helpt u desgewenst bij de aangifte inkomstenbelasting.
 


2. BUREAUKOSTEN

Als Gastouderbureau Roodkapje zijn we er trots op dat onze bureaukosten al 10 jaar niet zijn verhoogd.

De bureaukosten bedragen € 0,75 per opvanguur per kind met een minimum van € 25,- en een maximum van € 100,- per maand per vraagouder/gastouder-koppeling. 

Wij hanteren geen inschrijvingskosten. Heeft u interesse in een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden van een gastouder of wat wij als bureau voor u, als gastouder of vraagouder, kunnen betekenen? Of wilt u graag een persoonlijke berekening laten maken aan de hand van uw gegevens? Neemt u dan contact op voor een kosteloos informatief gesprek met een consulente in uw regio. 
 


WAARVOOR DIENEN DE BUREAUKOSTEN?

De medewerkers van Gastouderbureau Roodkapje zijn verantwoordelijk voor de vakkundige begeleiding van uw kinderen door de gastouder.

Zij zien erop toe dat:

Daarbij komen de opleidingskosten aan gastouder: de gastouder volgt een gratis training EHBO voor kinderen (met Rode Kruis certificaat). We melden de gastouder aan bij de gemeente en zien toe op de inschrijving en mutaties in het landelijk register kinderopvang. De gastouder wordt ook in staat gesteld om aanvullende cursussen te volgen, wij organiseren themabijeenkomsten voor onze gastouders en vraagouders.

Minimaal twee keer per jaar komt uw persoonlijke consulente op huisbezoek bij de gastouder. En als extra ondersteuning kan de gastouder/vraagouder altijd contact opnemen met onze pedagogische helpdesk.

Verder zijn er nieuwsbrieven met leuke maar ook nuttige weetjes, een prachtige facebookpagina, gratis aangifte inkomstenbelasting voor de actieve gastouder.De vraagouders helpen we met het aanvragen en muteren van de toeslag kinderopvang en we maken voor hen bezwaar. Met onze fiscale/juridische collega's hebben we de expertise in huis om een gerechtelijke procedure te starten als we vinden dat wij gelijk hebben en de belastingdienst niet. 

OVERZICHT:

 
 • Voorlopige inschrijving Gastouder
 • Voorlopige inschrijving Ouder(s)
 • Opleiding Diploma* : onder bepaalde voorwaarden* 
 • EHBO-cursus*
 • Overige cursussen
 • Toegang tot www.ffserieus.nl, vraag gratis een proefabonnement aan.
 • Ondersteuning bij de aanvraag kinderopvangtoeslag en bezwaarschriften
 • Toeslagjuristen verzorgen indien nodig bezwaar- en beroepsprocedures. Hiervoor zal een kleine bijdrage in de proceskostenvergoeding worden gerekend.
 • Begeleiding bij aangifte inkomstenbelasting voor gastouders 
 • Begeleiding en ondersteuning bezoek GGD aan huis
 • Ondersteuning op het gebied van marketing voor de 'zoekende' gastouder d.m.v. flyers, visitekaartjes, facebookadvertenties
 • Zowel gastouder als vraagouder die op zoek is naar resp. gastkinderen of een gastouder kunnen een oproep plaatsen op ons openbaar prikbord voor gastouders & vraagouders

 

 

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, reclame- en analysepartners. Zie voor details het privacy beleid.
Akkoord