top of page

Halloween knutseltips

Het is weer bijna 31 oktober en dat betekent maar één ding: Halloween! De tijd van uitgeholde pompoenen, zingende kinderen en ‘trick or treat’ is weer aangebroken. Natuurlijk mag een gezellig aangekleed huis hierbij niet ontbreken. Wij hebben hieronder de vijf leukste Halloween knutseltips voor jou verzameld:Skelet van wattenstaafjes

Zorg dat je zwart papier, lijm, een wit potlood en wattenstaafjes in huis hebt. Lijm de wattenstaafjes in de vorm van een skelet op het zwarte papier. Teken met het witte potlood het hoofd van het skelet. Als je met peuters of kleuters gaat knutselen is het handig om op voorhand al een voorbeeld van het wattenstaafjes skelet te maken. Zo hebben zij een idee over hoe het skelet eruit komt te zien.


Mandarijnen schilderen

We kennen ze allemaal: de uitgeholde pompoen! Alleen is het uithollen van een pompoen af en toe nog best wel een moeilijk klusje. Zeker met kinderen! Dit is goed op te lossen met mandarijnen. Het is namelijk een stuk makkelijker om mandarijnen te schilderen. Schilder of teken gezichtjes op de mandarijnen voor een écht Halloween effect. Simpel maar erg leuk!


Mummie lichtpotjes

Deze mummie lichtpotjes stelen de show! Om deze potjes te kunnen maken heb je lege glazen potjes nodig. Maar ook: verband, knutseloogjes, lijm, een schaar en kaarsjes. Wikkel het verband om de potjes heen. Plak vervolgens de knutseloogjes op het verband en doe een kaarsje in het potje. Steek het kaarsje aan en klaar! Je hebt nu je eigen mummie lichtpotje.


Stenen als spookjes verven

Stenen verven is een grote hit! Kinderen vinden het vaak heerlijk om stenen te verzamelen. Hoe platter en gladder de steen, hoe makkelijker deze te beschilderen is. Zorg ervoor dat je verf in huis hebt en dunne penseeltjes. Tip: leg een vuilniszak onder de geverfde stenen om te voorkomen dat de verf in de tafel kruipt!


Spokenslinger

Haal spoken in huis met deze leuke spokenslinger! Teken spoken in verschillende vormen op wit papier. Knip deze uit en zorg ervoor dat je aan de bovenkant een extra stukje papier overhoudt. Dit extra stukje papier gebruik je om het spookje aan het touw vast te plakken. De slinger kun je zo lang maken als je zelf wilt. Wie maakt de langste spokenslinger?


Hopelijk kun jij met deze knutseltips je huis gezellig aankleden voor Halloween. Veel knutselplezier gewenst!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page