top of page

Vernieuwde Meldcode Kindermishandeling & huiselijk geweld

Bijgewerkt op: 8 okt. 2018
Als professionals in de kinderopvang werken we al sinds 2013 met de Meldcode Kindermishandeling & huiselijk geweld. Regelmatig wordt de Meldcode aangepast en verbeterd zodat deze actueel blijft en optimaal werkt voor professionals die dagelijks met kinderen te maken hebben,


“M.i.v. 1 januari 2019 zal er een afwegingskader worden toegevoegd en ook u als gastouder dient hiervan op de hoogte te zijn en, indien van toepassing, hiermee tegen werken. Een afwegingskader helpt u o.a. bij de beslissing of een melding noodzakelijk is”

De afgelopen week hebben wij alle gastouder via een extra nieuwsbrief geinformeerd en het gebruik van het afwegingskader toegelicht. Het volledig nieuwe protocol Kindermishandeling & huiselijk geweld vind je natuurlijk ook terug op onze 'downloads'-pagina. Wij adviseren onze gastouders beide documenten door te nemen zodat jij ook op de hoogte bent van de wijzigingen en het afwegingskader. Daarnaast zal er bij het eerstvolgende huisbezoek van je consulente extra aandacht zijn voor het vernieuwde protocol.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page