Vernieuwde Meldcode Kindermishandeling & huiselijk geweld

Bijgewerkt: 8 okt 2018
Als professionals in de kinderopvang werken we al sinds 2013 met de Meldcode Kindermishandeling & huiselijk geweld. Regelmatig wordt de Meldcode aangepast en verbeterd zodat deze actueel blijft en optimaal werkt voor professionals die dagelijks met kinderen te maken hebben,


“M.i.v. 1 januari 2019 zal er een afwegingskader worden toegevoegd en ook u als gastouder dient hiervan op de hoogte te zijn en, indien van toepassing, hiermee tegen werken. Een afwegingskader helpt u o.a. bij de beslissing of een melding noodzakelijk is”

De afgelopen week hebben wij alle gastouder via een extra nieuwsbrief geinformeerd en het gebruik van het afwegingskader toegelicht. Het volledig nieuwe protocol Kindermishandeling & huiselijk geweld vind je natuurlijk ook terug op onze 'downloads'-pagina. Wij adviseren onze gastouders beide documenten door te nemen zodat jij ook op de hoogte bent van de wijzigingen en het afwegingskader. Daarnaast zal er bij het eerstvolgende huisbezoek van je consulente extra aandacht zijn voor het vernieuwde protocol.

Gastouderbureau Roodkapje is al sinds 2007 een vertrouwd gezicht in de gastouderopvang.

We hebben een netwerk van consulenten door het hele land. Hierdoor ben je verzekerd van een vaste contactpersoon en krijg je altijd snel en persoonlijk advies van een consulente in jouw regio. 

Meer weten over gewoon goede opvang voor jouw kinderen?

Of wellicht heb je interesse om zelf gastouder te worden? 

Schrijf je dan kosteloos en vrijblijvend bij ons in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen 

Vanzelfsprekend kies je met Roodkapje voor betrouwbaarheid & professionaliteit. 

Raambrug 2

5531 AG Bladel

Contact

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Pinterest - White Circle
branchorganisatie kinderopvang.jpg
platform gastouderopvang.png
Logo Lidmaatschap KNGO (M).png