top of page

De belangrijkste antwoorden uit de live Q&A's

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021

Hoe word je gastouder bij Gastouderbureau Roodkapje? Wat komt daar allemaal bij kijken? Om mensen die zelf gastouder willen worden te helpen organiseerden wij onlangs voor het eerst een live vragensessie (Q&A) waarin meerdere geïnteresseerden al hun vragen konden afvuren op onze specialisten. Één van die specialisten was Ans Jansen, die vandaag graag terugblikt op een geslaagde eerste sessie.


Laagdrempelig vragen kunnen stellen

Ans is bemiddelingsmedewerker bij Gastouderbureau Roodkapje. “Naast het voeren van de jaarlijkse gesprekken met gastouders in mijn regio doe ik ook intakegesprekken”, vertelt ze. “Maar soms is de stap naar een intakegesprek nog te groot. Met deze live Q&A wilden we die stap voor geïnteresseerde mensen verkleinen.”


Ans denkt dat dat aardig gelukt is. “Ikzelf en een andere collega hebben op deze manier enkele kandidaten te woord kunnen staan”, gaat ze verder. “Het waren mensen vanuit het hele land die allen hun eigen verhaal hadden om met gastouderschap te willen gaan beginnen. Na een voorstelronde hadden ze allemaal hun eigen vragen waar ze antwoord op wilden, maar daar zat ook overlap in. Zodoende ontstond er een mooie wisselwerking waarbij ook de deelnemers elkaar onderling vragen gingen stellen. Dat is precies zoals we gehoopt hadden!”


Antwoorden op allerlei vragen

De vragen die gesteld werden gingen over allerlei aspecten die om de hoek komen kijken als het gaat om het beginnen van een eigen gastouderopvang. “Bijvoorbeeld hoe ze voor zichzelf een fysieke plek buitenshuis kunnen ombouwen”, aldus Ans. “Er was een stel dat een oude schuur wilde renoveren en dat vervolgens wilde combineren met een moestuin en dieren.” Een andere potentiële kandidaat wilde graag haar ervaring vanuit pleegkinderopvang en allerlei andere activiteiten voor kinderen graag inzetten voor de gastouderopvang.


De vragen gingen over en weer en vulden elkaar goed aan. Er zaten vragen bij van opleidingsniveau en certificering tot vragen over veiligheidseisen en financiën. Heb jij ook vragen en kun jij niet wachten op de volgende sessie? Je kunt Gastouderbureau Roodkapje altijd bereiken voor al jouw vragen, ook als je (nog) geen gastouder bij ons bent.


Een geslaagd concept

Volgens Ans waren de deelnemers unaniem enthousiast. “Ze vonden het een fijne manier van communiceren”, zegt ze. “Ze waren positief over het gesprek. Er is zelfs al wat concreets uit gekomen.”


Kortom, we mogen wel stellen dat deze eerste sessie voor herhaling vatbaar is. Daarom organiseren we in september en oktober weer nieuwe live Q&A's. “Wij willen zo veel mogelijk betekenen voor gastouders – of zij nu al jaren bij ons aangesloten zijn of enkel nog hun interesse uitgesproken hebben”, concludeert Ans. “Het is ons doel om iedereen zo veel mogelijk begeleiding te geven. Op deze laagdrempelige manier gaat dat erg goed, dus dit is een format dat we in de toekomst nog zeker vaker willen toepassen.”

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page