top of page

Brief belastingdienst/Toeslagen mei 2018

Bijgewerkt op: 8 okt. 2018

De afdeling toeslagen zal in de week van 25 mei aan ca. 90.000 ouders een verzoek om kinderopvanggegevens over 2017 op te sturen.


Zoals ieder jaar controleer de belastingdienst voordat de ouder de definitieve berekening ontvangt, eerst of het aantal opvanguren dat de ouder heeft opgegeven in de aanvraag, overeenkomt met de werkelijke situatie. Roodkapje verstrekt hiervoor de benodigde informatie aan de belastingdienst. Echter als er nog meer informatie nodig is, ontvangt u van de belastingdienst dus een brief.Wanneer/waarom ontvangt u deze brief?

In een aantal specifieke omstandigheden kan de belastingdienst de gegevens niet automatisch verwerken. Dan zullen zij de ouders een brief sturen met het verzoek om de belastingdienst te informeren hoeveel uren er zijn afgenomen, van welke opvangsoort en bij welke opvangorganisatie de uren zijn afgenomen.

  1. Zo zijn er ouders die in het buitenland kinderopvang afnemen.

  2. Of de ouders van wie het kind bij meerdere kinderopvangorganisaties of gastouders wordt opgevangen.

  3. Ook kan het zijn dat de belastingdienst gegevens van het gastouderbureau niet kunnen verwerken.

In dergelijke gevallen worden de ouders verzocht de gegevens zelf naar de belastingdienst op te sturen: hoeveel uren zijn er afgenomen, opvangsoort en bij welk opvangorganisatie. Ook zal er om een kopie van de jaaropgave(n) worden gevraagd. In de brieven zijn de gegevens van het kind (de kinderen) al zoveel mogelijk ingevuld en is er bij de herinneringstermijn rekening gehouden met de zomervakantie. Er wordt de ouders gevraagd om de gegevens voor 9 juni op te sturen.

Nieuw vanaf 2018

Op het formulier kunt u als ouder nu aangeven of u via SMS op de hoogte wil worden gehouden van de ontvangst van de gegevens door Belastingdienst/Toeslagen.

Om te attenderen heeft de belastingdienst, naast het 06-nummer, expliciete toestemming nodig van de ouder. Daarin geven zij 3 keuzes.

1. Zij versturen eenmalig een ontvangstbevestiging per SMS voor deze uitvraag over 2017;

2. In alle voorkomende situaties waar zij verzoeken om gegevens of willen attenderen kunnen zij de ouder benaderen via SMS;

3. Geen SMS van Toeslagen ontvangen.

Wat kan Roodkapje hierin voor u doen?

Mocht u graag hulp willen bij het invullen van deze brief kunt u deze inscannen en mailen naar info@gastouderbureauroodkapje.nl. Onze collega's van de betreffende afdeling zullen u dan verder helpen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page