top of page

De voordelen van gastouderopvang

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021

We gaan je niet vertellen dat we nu in gekke tijden leven – dat hoor je dagelijks. Wat we wel gaan vertellen is hoe gastouderopvang een oplossing is voor een probleem waar ouders van nu tegenaan lopen: waar kunnen mijn kinderen terecht? Zeker in deze tijd is de betrouwbaarheid van gastouderopvang een groot goed ten opzichte van bijvoorbeeld kinderdagverblijven.

Thuiswerken én onderwijzen

Begin dit jaar zijn scholen en kinderdagverblijven voor de tweede keer in een jaar tijd gesloten geweest. Ouders zitten met de handen in hun haar; thuiswerken met meerdere kinderen om je heen – die soms ook nog hulp met huiswerk nodig hebben – is geen gemakkelijke opgave. ‘Mam, ik kan de leraar niet horen!’ ‘Pap, kun je me helpen met deze sommetjes?’ Ga zo maar door.


Ook ouders met kleinere kinderen merken ineens hoe veel het van hun vraagt om naast hun gebruikelijke werkzaamheden op de kleine te moeten letten. Werk inhalen in de avonduren is geen uitzondering, om nog maar te zwijgen over ouders die niet thuis kúnnen werken en dus continu creatieve oplossingen moeten bedenken.


Kinderopvang in lockdown

Hoewel kinderdagverblijven nu weer open zijn blijft het een risicovolle plek waar veel kinderen samen zijn en waar ook veel ‘bewegingen’ zijn van ouders. Één besmetting kan al escaleren en leiden tot een tijdelijke sluiting. Volkomen begrijpelijk, maar daardoor moeten ouders wel van de ene op de andere dag zoeken naar een oplossing.


Gelukkig kan gastouderopvang openblijven. Door de kleinschalige aanpak is het risico op besmetting een stuk kleiner. Bovendien maakt het karakter van gastouderopvang noodopvang goed mogelijk; een belletje is zo gepleegd, waarna we samen op zoek gaan naar een oplossing. We merken dat onze gastouders maar al te graag bijspringen om vraagouders uit de brand te helpen. Deze zorgzaamheid zit immers in hun karakter als gastouder!


Meer ruimte en rust

Uiteraard merken vraagouders dat gastouderopvang nog meer voordelen biedt dan alleen de betrouwbaarheid. Kinderen krijgen in de kleinschalige, huiselijke omgeving de persoonlijke aandacht die zo belangrijk voor hun is. Het geeft kinderen meer rust en ruimte, met iedere dag hetzelfde vertrouwde gezicht van hun gastouder. En tot slot, niet geheel onbelangrijk: uit onderzoek van het RIVM blijkt dat kinderen bij een gastouder tot 70% minder ziek zijn.


We zien dat steeds meer ouders kiezen voor gastouderopvang – juist in deze tijd ervaren ze de voordelen daarvan. Benieuwd naar wat gastouderopvang voor jou kan doen? Neem dan contact met ons op: we vertellen je er graag over.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page