top of page

EHBO: verplicht voor gastouders, gratis bij Roodkapje

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021


Wanneer je als gastouder actief bent moet je in het bezit zijn van een geldig EHBO-certificaat voor kinderen. Om de geldigheid van dit certificaat te behouden moet je iedere twee jaar een herhalingscursus volgen. Het goede nieuws is dat wij in samenwerking met Stichting EHAK (Eerste Hulp Aan Kinderen) gratis EHBO-cursussen aanbieden voor onze gastouders! Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden om kennis op te doen op het gebied van kinder-EHBO. We nemen ze graag met je door. 


Herhalingscursussen EHBO

Onze eigen Rode Kruis-gecertificeerde EHBO-trainers verzorgen herhalingscursussen door het hele land. Deze zijn bedoeld voor mensen van wie het certificaat binnenkort vervalt, maar ook als je een certificaat van bijvoorbeeld het Oranje Kruis hebt. Het is belangrijk dat je een herhalingscursus volgt vóórdat je certificaat verlopen is! Voor gastouders van Roodkapje is deze herhalingscursus gratis. Vraagouders betalen een eigen bijdrage van € 50, overige introducés € 60. Interesse? Geef je dan hier op. 


EHBO workshop

Wanneer je geen behoefte hebt aan een officiële cursus en ook geen certificaat nodig hebt kun je naar één van onze workshops komen. We zien dat steeds meer ouders en grootouders het belang zien van kinder-EHBO. 


Stichting EHAK verzorgt door het gehele land workshops die erop gericht zijn dat je weet hoe je in moet grijpen bij bijvoorbeeld bewusteloosheid, brandwonden, vergiftiging, hersenschudding, verstuiking en verslikking. Ook leer je praktische zaken zoals wonden verbinden en reanimeren met een AED. Deze workshop duurt 3,5 uur en kost € 65. Let op: dit is een workshop zónder certificaat en is dus niet geschikt voor gastouders (ook niet als herhalingscursus). 


Cursus met Rode Kruis-certificaat

Is jouw certificaat verlopen of ben je geïnteresseerd in een volledige cursus EHBO voor kinderen? In samenwerking met stichting EHAK kun je al vanaf € 50 diverse EHBO-trainingen volgen. Tijdens een praktische groepscursus oefen je de belangrijkste EHBO-vaardigheden. Het certificaat van deze cursus is 2 jaar geldig en goedgekeurd voor gastouders binnen de regeling Wet kinderopvang. Na afloop ontvang je het boek ‘EHBO aan baby’s en kinderen’. De kosten van deze cursus zijn € 140. 


Oeps... mijn pasje verloopt (bijna)

Het kan wel eens voorkomen dat je pasje dreigt te verlopen. Wanneer je bij ons aangesloten bent krijg je hierover van ons bericht. We zullen je dan altijd proberen een tijdige cursus aan te bieden, maar in sommige gevallen is dat te kort dag. Je hebt dan twee opties. De eerste is om 4 of 5 andere belangstellenden te vinden. Wij komen dan bij je thuis een EHBO-cursus geven! De tweede optie is dat je zelf een EHBO-cursus zoekt. Wij vergoeden deze dan voor je. Bovendien worden deze kosten vaak vergoed door je verzekeraar mits je aanvullend verzekerd bent. 


Aanmelden

Wil je een volledige cursus volgen of juist een EHBO workshop? Meld je dan aan via de website van Stichting EHAK. Heb je vragen over jouw EHBO-certificaat of wil je graag deelnemen aan een herhalingscursus? Dan kun je met ons contact opnemen en wij helpen je verder. 


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page