top of page

Gastouder aan het woord: dit is Collins!

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021Het is niet dagelijks dat je hoort van een mannelijke gastouder. Toch zit Collins Dogbe al zo’n 15 jaar in het vak en is hij sinds deze zomer aangesloten bij Gastouderbureau Roodkapje. Hij vertelt je graag hoe hij in dit vak terechtgekomen is en wat zijn toekomstplannen zijn. 

Buurvrouw gastouder

“Ik heb 14 jaar op een 24-uurs kinderdagverblijf gewerkt in Amsterdam”, begint Collins zijn verhaal. “Toen dat bedrijf failliet ging ben ik samen met iemand anders een kinderdagverblijf begonnen, maar omdat dat uiteindelijk ook niet aansloot bij mijn visie ben ik daar ook mee gestopt.” 

Hoe hij precies verder wilde wist hij niet, totdat hij sprak met zijn buurvrouw – die toevallig gastouder was. Bij Roodkapje. “’Jij moet gastouder worden bij Roodkapje!’ zei ze tegen mij”, vertelt Collins. “Ik had me al aangemeld bij een ander gastouderbureau maar daar moest ik ontzettend lang wachten. Toen ik het wachten beu was nam ik contact op met Roodkapje en was het binnen een week in gang gezet. Dat had ik eerder moeten weten!”

In beweging

“Ik heb bewust de keuze gemaakt voor gastouderopvang; géén BSO en géén dagopvang”, vertelt Collins. “Ik wil kinderen namelijk in beweging brengen. Ze besteden dagelijks te veel tijd op schermen en zitten daarom te veel stil.”

“Momenteel gebruik ik mijn eigen huis als locatie – ik wilde kleinschalig beginnen – maar in de toekomst wil ik wel verder gaan uitbreiden”, vervolgt Collins. “Ik zet die stappen graag samen met Gastouderbureau Roodkapje.”

Samen vooruit

“Bij Roodkapje zijn de lijnen kort en word ik als gastouder erg professioneel begeleid”, zegt Collins. “Ik word door mijn contactpersoon Renate goed geholpen en ik krijg altijd de juiste informatie als ik iets wil weten. Renate is goed bereikbaar – via de app, via de mail, en ook in de avonduren. Omdat ik nog geen ervaring had met het gastouderschap heeft ze ruim de tijd genomen om me zo goed mogelijk voor te bereiden. Bij vragen weet ik altijd waar ik aan kan kloppen. Het voelt goed om met Roodkapje te kunnen groeien in de toekomst.”

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page