top of page

Gastouder bij Roodkapje – Marion vertelt

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021Toen Marion een advertentie zag in een lokaal nieuwsblad besloot ze de stoute schoenen aan te trekken en gastouder te worden. Ze zat op dat moment zonder werk, dus was dit het perfecte moment voor een carrièreswitch – eentje waar ze geen moment spijt van heeft gehad. Ze vertelt je graag waarom ze het zo fijn vindt om gastouder te zijn.


Bij Roodkapje uitgekomen

De Beek en Donkse Marion is van origine administratief medewerkster, maar heeft het altijd leuk gevonden om op kinderen op te passen. “Dat begon in mijn jeugd, toen ik paste op kinderen in de buurt”, vertelt ze. “Op latere leeftijd vond ik het ook altijd leuk om, naast mijn eigen drie kinderen, voor de kinderen van familie of bekenden te zorgen.”

In eerste instantie was Marion bij een ander gastouderbureau aangesloten, maar toen meerdere vraagouders op zoek gingen naar een ander bureau, maakte Marion ook de overstap. Op deze manier kwam ze bij Gastouderbureau Roodkapje terecht.


Lief en zorgzaam

Marion is blij dat ze is meegegaan – haar ervaringen met Roodkapje zijn zeer positief! “In het begin deed Miranda er alles aan om te zorgen dat de vraagouders en ik ons direct op onze plek voelden”, legt ze uit. “Miranda denkt echt met je mee; ze kent me echt goed. Miranda heeft aan een half woord al genoeg; voordat ik het gezegd heb weet ze al wat ik bedoel. Ik kan Roodkapje altijd bereiken als ik vragen heb en ik word daar ook snel mee geholpen.”


Het geeft Marion een goede basis om zich volledig op haar gastkinderen te richten. “Ik heb bij mij thuis alles ingericht voor de kindjes”, zegt ze. “Ik vind het belangrijk dat kinderen voldoende aandacht krijgen. We ondernemen veel samen; knutselen, een verhaaltje voorlezen, spelletjes doen, en bij mooi weer lekker naar buiten – naar de kinderboerderij bijvoorbeeld.”


“Daardoor komen kinderen graag bij mij en weten de ouders mij ook te vinden in noodgevallen. Zo heb ik een keer midden in de nacht kinderen opgevangen omdat de hoogzwangere moeder naar het ziekenhuis moest voor wat achteraf loos alarm bleek. Toen het een week later wél serieus was belden ze me weer. Dat geeft een goed gevoel.”


Op zoek naar gastkinderen

Momenteel heeft Marion weer plekken vrij in haar leuke opvang! Daarom staat ze open voor nieuwe gastkinderen. “Ik vang doordeweeks kinderen op – van vóór kantooruren tot daarna”, zegt Marion tot slot. “Mijn contact met Roodkapje heb ik altijd zeer prettig en persoonlijk gevonden, dus ik hoop dat ik zo weer nieuwe gastkinderen kan vinden.”

Ben of ken jij iemand die op zoek is naar gastouderopvang in de regio Beek en Donk (gemeente Laarbeek)? Stuur een mailtje naar info@gastouderbureauroodkapje.nl of stuur een bericht via onze Klikwebsite om met Marion in contact te komen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page