top of page

Handige anti-vervelingstips voor de kids

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021Sinds afgelopen weekend zitten jouw kinderen thuis en zul je er achter komen dat lang niet alle activiteiten geschikt zijn om te doen in deze coronacrisis. Gelukkig is er voldoende te beleven in en om het huis zodat je kinderen zich in ieder geval tot 6 april niet hoeven te vervelen.


Tips voor buiten

Je hebt één geluk: de lente staat voor de deur en het lijkt erop dat het weer de komende tijd beter gaat worden. Je kunt dus naar buiten! Uiteraard wel met gepaste maatregelen. Zo lang je er rekening mee houdt dat je grote groepen en contact met ouderen mijdt kun je prima naar buiten. Ga bijvoorbeeld lekker het bos in, of ga op onderzoek in je eigen tuin.


Wat kom je daar allemaal tegen? Nodig je kinderen uit om op ontdekkingstocht te gaan, bijvoorbeeld aan de hand van een kriebelbeestjeskaart. Laat de kinderen een schatkistje knutselen waar ze alle gevonden natuurschatten in kunnen bewaren: steentjes, takjes, blaadjes, of misschien wel dennenappels. Of misschien kun je vanuit de tuin of vanuit het raam vormen in de wolken ontdekken!


Tips voor binnen

Ondanks het mooie weer zul je meer binnen zijn dan je misschien zou willen. En met jou vele anderen! Vooral ouderen dreigen in deze tijden in sociaal isolement te raken. Een goede manier om hier op een positieve manier aan bij te dragen is door ouderen in de buurt te helpen. Je kunt bijvoorbeeld iets lekkers bakken voor je oudere buurtgenoten en deze (met gepaste afstand!) gaan bezorgen. Bovendien is bakken erg leuk; je kunt van alles maken, en het is sowieso héérlijk om in het deeg te wroeten met je handen! Ook kun je opa en oma een brief sturen. Misschien krijgen je er wel eentje terug!


Knutselen is een leuke en tegelijkertijd stimulerende activiteit voor kinderen. Ze zijn met hun handen bezig maar worden ook mentaal geprikkeld. Wat kun je allemaal maken? Nou, een eigen museum bijvoorbeeld. Zeker wanneer je buiten bent geweest kunnen ze mooi laten zien wat ze gevonden hebben. Kinderen kunnen ook leuke dingen knutselen van afval (oud papier en lege flessen), zoals een schatkist die je zelfs kunt verstoppen en zoeken met een schatkaart. Je kunt je knutselwerk ook combineren met speelgoed. Maak een huis voor poppen of actiefiguren of maak een garage voor raceautootjes.


Natuurlijk kun je ook een spel spelen met je kinderen of een puzzel maken. Aangezien ze er nu tijd voor hebben misschien zelf een spel ontwerpen! Om de educatie te blijven prikkelen kun je je kinderen ook stimuleren om een spreekbeurt te doen.

Je ziet dat er voldoende te doen is om jouw kinderen de komende tijd te vermaken. Heb je nu à la minute iets nodig om ze te vermaken? Print dan deze kijkdoos voor ze uit! Kunnen zij aan de slag en kun jij nog eens rustig de tips uit dit blog nalezen voor inspiratie.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page