top of page

Leuke activiteiten voor de herfstvakantie

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021


Met de herfstvakantie voor de deur is het altijd lastig wat voor activiteiten je kunt doen met de kinderen. Wat gaat het weer doen? Gelukkig kunnen kinderen zich in de herfst binnen prima vermaken. Laat je niet verrassen door eventueel slecht weer en zorg voor een onvergetelijke herfstvakantie met onderstaande herfsttips!


Buiten in het bos

Laten we beginnen met leuke activiteiten buiten. Zo lang het buiten nog te doen is kun je er beter nog op uit trekken, anders heb je in de winter misschien spijt (en dan duurt het nog lang tot de lente). 


Het bos is een heus openluchtmuseum in de herfst. Prachtige kleuren en geuren, frisse lucht, en tal van planten en vruchten die je kunt vinden. Dennenappels, kastanjes, paddenstoelen… je komt ze allemaal tegen. Let er overigens bij paddenstoelen wel op dat sommigen giftig kunnen zijn! Met alle dingen die je mee kunt nemen uit het bos kun je naderhand leuk knutselen. Misschien is een kijkdoos een mooi idee, of kun je bladeren drogen in een oud boek. 


Dat kinderen een jas moeten dragen voor de kou wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet kunnen spelen in het bos. In tegenstelling juist – het bos is de uitgelezen plek om eens lekker te ‘ravotten’. Tip: zorg dat ze kleding dragen die vies mag worden, inclusief regenlaarzen. Plezier gegarandeerd! 


Buiten in de buurt

Buiten zijn is vaak al leuk genoeg (als het weer het toelaat; maar daarover zo meer). Omdat je kinderen nu meer tijd hebben voor buitenspelen dan na schooltijd kunnen ze nu ook grotere projecten ondernemen. Met stoepkrijt een grote tekening maken misschien, of een heel fietscircuit, of een veldje voor tikkertje of een balspel. Hoe dan ook, buitenlucht doet kinderen goed. 


Vermaak binnenshuis

Helaas heb je over het weer niets te zeggen. De kids kunnen een keertje buiten door de plassen rennen, maar als het de hele week slecht weer is hebben ze dat ook snel weer gezien. Wat kun je in dat geval allemaal doen?


  • Creatief bezig zijn: ga aan de slag met Lego of Playmobil, bedenk een modeshow, maak een tekening, of maak een fort van kussens en matrassen. Stoelen en tafels aan de kant en een paleisje maken om samen een film te kijken!

  • Nuttig bezig zijn: zoek samen alvast de winterkleding uit, maak je huis herfstklaar, of ruim samen iets op dat je al langer wilde doen (zoals oud speelgoed).

  • Culinair bezig zijn: bak samen iets lekkers, laat kinderen meehelpen met hun lievelingsgerecht, of maak iets dat bij het seizoen past zoals warme chocolademelk of erwtensoep.

Zoals je ziet is er genoeg te doen. Belangrijk om te onthouden is dat iets niet duur, uniek of exotisch hoeft te zijn om speciaal te zijn. Het is toch heerlijk als kinderen onbezorgd blij en voldaan kunnen zijn van een middagje buitenspelen?

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page