top of page

Op zoek naar een gastouder: it’s a match!

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021

Wanneer je je bij ons aanmeldt als vraagouder krijg je niet direct een gastouder toegewezen. Gastouderopvang gaat namelijk over jouw kinderen: jouw dierbaarste bezit. Daarom wil je ook dat het goed voelt aan wie je ze toevertrouwt. 

Wat mag je van ons verwachten?

Na jouw aanmelding gaan wij op zoek naar een geschikte gastouder voor je kind(eren). Daarbij staan jouw wensen centraal, maar ook die van de gastouder. Een goede match tussen beiden is van belang voor een prettige manier van samenwerken. Heldere communicatie, duidelijke afspraken en deskundige hulp staan bovenaan als het gaat om bemiddeling tussen gastouders en vraagouders. 

Stap 1: vind een match

De eerste stap in dit proces is vanzelfsprekend de zoektocht naar en screening van een passende match tussen gastouder en vraagouder. Er moet van beide kanten een klik zijn; wat voor gezin of gastouder past bij jouw vraag of aanbod? 

Stap 2: elkaar leren kennen

Daarna volgen enkele kennismakings- en koppelingsgesprekken tussen gastouder en vraagouder. Wij begeleiden beide partijen zodat er duidelijke afspraken gemaakt kunnen worden. 

Stap 3: kwaliteit van opvang

Voordat de opvang plaats gaat vinden controleert jouw persoonlijke consulente de woning op veiligheid en hygiëne. Observaties en voortgangsgesprekken met de gastouders zorgen ervoor dat de kwaliteit van de opvang gehandhaafd blijft. 

Stap 4: begeleiding van de gastouder

Jouw consulente bezoekt minimaal twee keer per jaar de gastouder. Zij controleert de opvanglocatie op veiligheid en gezondheid en zorgt er ook voor dat voldaan wordt aan overheidseisen omtrent gastouderopvang. 

Ons kwaliteitskeurmerk

Wij van Roodkapje zijn deskundig op het gebied van gastouderopvang, pedagogiek en kinderopvangtoeslag. Wij als gastouderbureau en onze consulenten worden jaarlijks gecontroleerd op de strenge eisen waaraan we moeten voldoen voor het kwaliteitskeurmerk gastouderopvang. 


Wij bezitten de kennis om je tijdens elke stap van jouw traject optimaal begeleiden. Dus ook wanneer je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt, schroom niet en neem contact met ons op.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page