top of page

Trots om gastouder te zijn

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021Dit jaar viert gastouder Marja Verkuijlen haar lustrum – ze is al vijf jaar actief als gastouder, en al vijf jaar bij Gastouderbureau Roodkapje. Vijf jaar geleden, toe aan een nieuwe uitdaging, besloot Marja het roer om te gooien en gastouder te worden. Ze vertelt graag haar verhaal, en hoe haar hond haar naar Roodkapje bracht!


Waarom besloot je om gastouder te worden?

“Ik heb in mijn loopbaan al verschillende beroepen uitgeoefend. Voordat ik gastouder werd verrichte ik secretariële werkzaamheden bij een adviesbureau. Ik zat daar niet op mijn plek en vond dat het tijd was voor iets anders: ik wilde gastouder worden!”


Hoe ben je dat geworden?

“Het was eigenlijk heel makkelijk om gastouder te worden. Ik heb een korte opleiding gevolgd om mijn kinder-EHBO te halen. Toen ik op een gegeven moment onze hond aan het uitlaten was raakte ik met een bekende aan de praat. Ik vertelde over mijn nieuwe uitdaging, waarop zij vertelde over Gastouderbureau Roodkapje. Zodoende ben ik met hun in contact gekomen. Mijn consulenten werden Wilma en Roland, die toen net zoals ik in Meerhoven woonden voordat ik verhuisde. Dat was lekker dichtbij!”


Zijn je klanten ‘meeverhuisd’?

“Nee, ik heb nu ik in Veghel woon ook andere kinderen over de vloer. Dat moet nu ook nog een beetje groeien. Ik heb nu vier kinderen, maar soms komen er op een dag minder. Ik ben eind vorig jaar verhuisd. Een van de redenen is dat ik een huis wilde met een eigen speelruimte voor de kinderen. Privé en werk houd ik zo makkelijker gescheiden. Dat is ook wel zo fijn met een puberdochter die ook soms rust nodig heeft om haar huiswerk te maken!”


Hoe is het contact met je consulenten?

“Erg goed. Ze staan altijd voor me klaar voor een praatje of een kop koffie. Als ik ze nodig heb zijn ze er. Dat is gelukkig niet zo vaak, maar het is goed om te weten dat ze er voor me zijn. Ik ben iemand die graag zelf dingen uitzoekt, maar in het begin vond ik het toch erg fijn dat zij me hielpen met bepaalde vragen die ik had.”


Ben je na vijf jaar als gastouder ‘gegroeid’?

“In het begin had ik nog wel eens moeite om zakelijk te blijven. Ik denk dat iedere gastouder hier wel een keer mee te maken krijgt. Ik had namelijk nog geen vaste haal- en brengtijden opgesteld. Wisselende momenten vond ik erg onrustig. Bovendien kunnen peuters het vaak nog niet rijmen als er ineens kindjes weg zijn als ze wakker worden van hun middagslaapje. Ik denk dat ik nu als gastouder wel beter overzicht kan bewaren over zulke situaties.”


Wat vind je prettig aan jouw samenwerking met Roodkapje?

“Mijn consulenten Wilma en Roland staan altijd voor me klaar, en ze staan altijd open voor feedback. Je wordt gehoord en ze ondernemen direct actie als dat nodig is. Ook vind ik de thema-avonden goed georganiseerd met heel diverse thema’s. Ik ben trots om gastouder te zijn bij Roodkapje!”

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page