top of page

Waar Roodkapje jou als gastouder mee kan helpen

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021

Bij Gastouderbureau Roodkapje hebben wij het beste voor met onze vraagouders, gastouders, en met hen die dat graag zouden willen worden. Daarom hebben wij diverse hulpmiddelen ter beschikking gesteld. Die nemen we graag even met je door!

Startersgids voor gastouders

Voor de beginnende gastouder hebben we de belangrijkste tips verzameld in een startersgids. Hierin vind je alle essentiële informatie die nodig is om aan de slag de gaan als gastouder. Je vind ‘m hier.


Portabase stroomlijnt de randzaken

Als gastouder ben je waarschijnlijk het liefst zo veel mogelijk bezig met je opvangkinderen. Daarom zijn wij in 2019 overgestapt naar het Portabase administratiesysteem. Dit is speciaal ontwikkeld voor de gastouderbranche en maakt het voor jou stukken makkelijker om alles te regelen. Sinds kort is hier ook een app van die je kunt vinden in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android). Via de app kunnen ouders urenregistraties beoordelen, een evaluatie invullen en facturen inzien.


Jouw eigen consulente

Bij Roodkapje hoef je niet lang te wachten als je ergens een vraag over hebt. Dat komt omdat je een eigen consulente toegewezen krijgt die voor jou klaar staat. Elk half jaar krijg je een bezoek van jouw consulente. Momenteel loopt dat helaas natuurlijk allemaal even anders.


Toeslagcoach: voor advies en hulp

Het aanvragen van kinderopvangtoeslag is zo makkelijk nog niet. Wanneer je hier als vraagouder tegenaan loopt helpen wij je graag. Bij Roodkapje kun je gebruik maken van een toeslagcoach die jou ondersteunt bij het aanvragen of wijzigen van jouw kindertoeslag.


EHBO-cursussen

Als gastouder moet je in het bezit zijn van een geldig EHBO-certificaat voor kinderen. Omdat dit anders is dan EHBO voor volwassenen bieden wij hiervoor herhalingscursussen aan. Kijk hier voor meer informatie (ook voor de actuele coronamaatregelen).


Hulp bij belastingaangifte gastouders

Als gastouder zul je belastingaangifte moeten doen over jouw inkomen. Gelukkig zijn er allerlei aftrekposten die je hierin mee kunt nemen. Op onze website geven we hiervan enkele voorbeelden.


Lees je onze nieuwsbrief al?

Een goede manier om op de hoogte te blijven van relevante ontwikkelingen binnen de gastouderopvang is door onze nieuwsbrief te lezen. Misschien gaat er binnenkort iets veranderen dat gevolgen heeft voor jouw opvang!


Kinderwijs TV

We sluiten deze lijst af met Kinderwijs TV. Wil je op een laagdrempelige manier jouw kennis bijspijkeren of juist verbreden? Via Kinderwijs TV kun je via je computer of tablet allerlei interessante modules volgen.


Heb je verder nog vragen waarvan je het antwoord hier niet terugvindt? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag met je mee!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page